Vrei să îți crești engagement-ul pe Instagram în 2022?


Cum îți crești engagement-ul pe Instagram în 2022? De la meme-uri, până la organizarea de giveaway-uri – există o mulțime de tactici pentru a interacționa cu comunitatea ta și pentru a îți vedea valorile crescând vertiginos. Iată 11 moduri pe care ți le sugerăm:

Cum să crești engagement-ul pe Instagram în 2022

1: Interacționează cu publicul tău prin intermediul stickerelor Instagram Stories

Stickerele Instagram Stories sunt o modalitate excelentă de a-ți încuraja urmăritorii să interacționeze cu tine, ceea ce, la rândul său, ajută la crearea unui public loial care se simte conectat cu brandul tău. La secțiunea Stories, există o serie de stickere rapide și ușor de folosit, cum ar fi sondaje, întrebări, numărătoare inversă, chestionare și emoji-uri, pentru a numi câteva. Una dintre cele mai captivante utilizări ale stickerelor Instagram Stories este cel cu întrebări. Stickerul cu întrebări Instagram Stories îți permite să ai conversații, direct cu urmăritorii tăi. Îți poți solicita urmăritorii să-ți pună întrebări pe un anumit subiect sau pe orice latură pe care o cunoști. O modalitate prin care poți folosi stickerul este găzduind un AMA (întreaba-mă orice). Tendința devenită populară pe Reddit la începutul anilor 2000 și-a făcut foarte mult loc pe scena Instagram Stories. Vei fi surprins de cât de mult engagement vei obține din această casetă simplă de întrebări. Odată ce ai adunat toate întrebările, nu uita să îți accesezi poveștile pentru a le răspunde. De fiecare dată când unul dintre urmăritorii tăi interacționează cu un sticker, engagement-ul pe Instagram va crește! Așadar, de ce să nu folosești un sticker pe următoarea ta poveste pe Instagram?

2: Crează și partajează meme-uri relatabile

Meme-urile sunt calea către inima fiecărui utilizator. Sunt amuzante, creative și se pot identifica ușor. Și în 2022, încrederea crește acolo unde există și meme-uri. Mai simplu spus: utilizatorii Instagram vor să se simtă văzuți și auziți. Și cu meme-ul potrivit, publicul tău va aprecia, va comenta și va împărtăși postarea cu prietenii lor. Indiferent de nișa sau industria ta, oportunitatea de a crea un meme există. Fie că este cineva care repostează meme-ul în povestea sa de pe Instagram sau o trimite unui prieten, cu cât sunt mai mulți oameni care îți distribuie postarea, cu atât vei vedea mai mult engagement.

3: Crează grafice (citate) atractive

Citatele, graficele și tweet-urile reutilizate sunt peste tot pe Instagram și sunt perfecte pentru a stimula engagement-ul. Vei descoperi că utilizatorilor Instagram le place să împărtășească citate în poveștile lor – mai ales dacă sunt relatabile pentru ei și plăcute estetic. O tendință recentă este reutilizarea tweet-urilor în postările de feed Instagram. Acest tip de conținut este cu adevărat captivant și popular pe Instagram. Similar cu crearea de meme-uri, aceste tipuri de conținut nu necesită multe resurse. Chiar dacă nu ai Twitter, există multe șabloane pe care le poți folosi pentru a-l face să arate ca un tweet. Designer sau nu, te vei descurca!

4: Partajează informații valoroase în postările de tip carusel

Posturile de tip carusel sunt o mină de aur pentru engagement. Caruselele Instagram îți permit să partajezi până la 10 imagini, videoclipuri și elemente grafice text cu publicul într-o singură postare. Fie că este vorba de partajarea conținutului educațional sau de susținerea unei cauze sociale, postările de tip carusel care oferă un fel de valoare primesc multe share-uri sau save-uri.

5: Include un call to action în descrierile tale

CTA-ul (call to action) continuă să reziste testului timpului. Includerea unui CTA, mai precis, o întrebare directă, în descrierea postării tale este o modalitate sigură de a obține mai mult engagement pe Instagram: Dar nu uita să pui o întrebare adevărată. Nu vrei ca publicul tău să creadă că este pur și simplu o tactică de a obține engagement. E un mare NU. De exemplu, dacă distribui un selfie în care îi întrebi pe urmăritori care este mâncarea lor preferată, poate părea că ești în căutare doar de comentarii și aprecieri. Poți fi creativ cu întrebările tale. Poți cere sfaturi, recomandări (restaurante, locuri de vacanță, cărți) sau ce tip de conținut vor să vadă de la tine. O altă modalitate de a stimula implicarea cu CTA este încurajarea publicului să facă click pe linkul din bio Instagram. Ești gata să generezi mai mult trafic pe Instagram?

6: Lasă-ți personalitatea să strălucească pe Instagram Stories

Dacă vrei să stimulezi interacțiunea cu comunitatea ta, să-ți aduci reflectă-ți personalitatea pe Instagram! Poveștile sunt formatul perfect pentru interacțiuni informale și vorbărețe – împărtășește o întâmplare personală, pune întrebări și arată-ți fața! Ca brand, este important să-ți arăți fața din când în când. Urmăritorii tăi vor să vadă că ești mai mult decât un logo. Oamenii tind să fie mai implicați atunci când văd o față care apare în poveștile unui cont de brand. Dacă dorești să duci strategia Instagram Stories la următorul nivel, încearcă să le planifici din timp. Este într-adevăr la fel de simplu pe cât pare.

7: Organizează un giveaway

Toată lumea iubește lucrurile gratuite. Nu noi facem regulile. Și având în vedere aceste cunoștințe, este important să incluzi giveaway-urile în strategia ta de pe Instagram. Dar nu orice giveaway. În 2022, giveaway-urile trebuie să fie intenționate, atrăgătoare atât pentru publicul tău existent, cât și pentru publicul țintă, și autentice pentru brandul tău. Fie că este vorba despre un produs, serviciu sau experiență, cu premiul potrivit, vei acumula engagement. Dacă scopul giveaway-ului este de a crește engagement-ul, formatul de tag/follow/share poate fi cel mai bun. Este o modalitate simplă și clară de a câștiga foarte mult engagement pe o singură postare.

8: Colaborează pe Instagram Reels

Colaborările Instagram sunt o nouă modalitate de a crește engagement-ul pe Instagram, în special pe Reels. Caracteristica îți permite să inviți pe cineva să colaboreze la o postare de Feed sau Reel, astfel încât să poată partaja conținutul cu urmăritorii lor. În esență, poți crea conținut împreună cu un alt utilizator Instagram, iar postarea va apărea pe ambele profiluri. În acest fel, veți putea să împărtășiți opinii, aprecieri și comentarii, permițându-ți să interacționezi cu publicul celuilalt.

9: Gândește-te la ce îți va inspira comunitatea cu Add Yours Sticker

Odată cu introducerea stickerului Add Yours Sticker, acum este mai ușor ca niciodată să creezi o provocare virală cu publicul tău și nu numai. Dacă ai un brand de designer interior, poți cere publicului tău să împărtășească tendința lor preferată în decorarea casei. Dacă ești o companie de îngrijire a pielii, poți să le ceri urmăritorilor tăi să-și împărtășească rutina de dimineață. Sau, dacă ești fotograf, poți cere publicului să partajeze fotografiile lor preferate.

10: Postează atunci când publicul tău este cel mai activ

Postarea când publicul tău este cel mai activ este o tactică excelentă pentru a stimula engagement-ul. Deci, de unde știi când publicul tău este cel mai activ? Poți urmări manual când postezi pe Instagram și poți vedea cum funcționează conținutul tău în timp, într-o foaie Excel sau Google Doc.

11: Folosește hashtag-uri relevante

Hashtag-urile sunt, în primul rând, o tactică de acoperire – dar o acoperire mai mare echivalează de obicei cu niveluri mai ridicate de engagement. Fără îndoială, hashtag-urile ar trebui să facă parte din strategia ta. Într-un studiu recent, rezultatele au arătat că postările cu 30 de hashtag-uri Instagram au primit cele mai mari rate de engagement, în medie. Trucul pentru a încuraja cel mai mare engagement posibil? Asigură-te că hashtag-urile tale accesează comunitățile de nișă care rezonează cu conținutul tău. Data viitoare când vrei să implementezi și să planifici o strategie de conținut, încercă să apelezi la aceste sfaturi și vei vedea cum va crește nivelul de engagement pe Instagram! Citește și: Cum va arăta influencer marketing-ul în 2022?
Share