Patru trenduri de design pentru 2020 care te vor inspira în proiectul tău


Design-ul ne ajută să înțelegem lumea, și poziția noastră în timp, iar în acest articol, iți prezentăm patru trenduri de design pentru 2020. Mai este puțin până intrăm în noul deceniu, deci te poți pregăti de acum. La fel ca în viața de zi cu zi, suntem în continuă opoziție cu noi înșine, iar în 2020, despre asta este vorba: contradicții. Trenduri din ere diferite și din celălalt capăt al spectrului vizual, toate concurează pentru atenție.

Când ești un designer sau lucrezi împreună cu unul, trebuie să cunoști ultimele tendințe. Nu contează mediul, a înțelege cum stilurile se schimbă și evoluează te va menține fresh și deschis cu clientul tău. Aceste trenduri de design pentru 2020 te vor ajuta să-ți găsești un model pentru proiectul tău.

Design și tipar 3D

Design-urile 3D par a fi pretutindeni în ziua de azi: sunt o compoziție cu atâta profunzime, încât nu poți rezista să le privești. Tiparele 3D par gata să explodeze. Cel mai bun lucru la această categorie care face parte din trenduri de design pentru 2020, este că nu există un anumit tip de font care funcționează. Fie că e boldat, mare, subțire, script sau serif, orice font poate fi redat 3D.

Layout asimetric
trenduri de design pentru 2020

Model de website cu layout asimetric. Realizat de Artem Oberland.

Gata cu design-urile rigide care au dominat în anii precedenți. E timpul trendului asimetric. Aceste layout-uri ”scapă” din grila aceea rigidă și previzibilă și aduc o energie vie și proaspătă. Un layout asimetric, fie că face parte dintr-o compoziție de design sau dintr-un site sau aplicație, impune atenție. Un utilizator va fi curios despre cum informațiile sunt dispuse și va fi mereu surprins la cum este arănjat site-ul. De aceea am prezentat layout-ul asimetric pentru acest articol despre trenduri de design pentru 2020.

Art Deco
trenduri de design pentru 2020

Modelul logo-ului de la C House din Galați, realizat în stil Art Deco.

Design-urile ”moderne” își iau numele după curentul artistic de modernism, care a început după Primul Război M

ondial și a continuat pentru încă jumătate de secol. Sunt două stiluri majore din această perioadă care sunt în plină renaștere: stilul Art Deco, fascinant și ornamentat, specific anilor 1920 și stilul Mid-Century Modern, specific anilor 1950 și 1960.
Stilul ”nebunilor ani 20” a explodat în special când vine vorba de logo-uri. Designurile complexe și simetrice sunt combinate cu elemente metalice. Când vine vorba de fonturi, sans-serif a devenit din ce în ce mai îngust și lung. Acest design din lista trenduri de design pentru 2020 este unul opulent și luxuriant, în contrast cu trendurile rustice și simpliste ce au dominat anii precedenți.

Modern Mid-Century
trenduri de design pentru 2020

O ilustrație de inspirație retro, realizată de către Edith Valle.

După perioada Art Deco – și ca răspuns direct la aceasta – designerii au decis să renunțe la design-urile sclipitoare și să se focuseze pe linii netede și esențiale. Stilul Modern Mid-Century este în special vizibil în domeniul designului interior și a modei. Dar crește foarte rapid și în domeniul grafic, de aceea fiind unul dintre cele patru trenduri de design pentru 2020.
Stilul duce cu gândul la ilustrațiile reclamelor erei de după război. Și la fel ca în acea eră, companiile mici și start-up-urile cunosc puterea ilustrațiilor personalizate. Sunt o grămadă de brand-uri care își lansează web-site-ul încărcat cu ilustrații redate în palete de culori vintage, într-un stil modern.

Anul 2020 este un an interesant din punct de vedere al design-ului grafic. Noi arii sunt explorate, dar și redescoperite și modernizate. Aceste trenduri de design pentru 2020 pot oferi puțină inspirație pentru un artist confuz. Voi ce trenduri credeți că vor domina anul viitor?

Share