Top aplicații de editat fotografii pe telefonul mobil


Îți prezentăm în acest articol cele mai bune aplicații de editat poze, atât pentru iPhone cât și pentru Android. Nu există nici o îndoială că o fotografie bună face cât o mie de cuvinte. Tehnologia modernă din ziua de azi este pur și simplu extraordinară și asta pentru că ne oferă o mulțime de aplicații care ne pot ajuta să editam fotografiile într-un mod profesionist. Știm cu toții că nu toate pozele făcute cu telefonul mobil ies așa cum ne-am dori, iar atunci aceste aplicații ne sunt de un real ajutor. Dacă ai un cont pe social media pe care vrei să-l păstrezi cât mai interactiv pentru cei care îți urmăresc postările, reprezinți o afacere care își promovează produsele sau serviciile prin intermediul imaginilor realizate impecabil sau pur și simplu îți place să-ți creezi o imagine online cât mai interesantă, acest articol te va ajuta să ajungi mai aproape de clienții, fanii sau prietenii cu care păstrezi legătura prin intermediul platformelor de socializare, chiar dacă nu folosești cel mai nou sau cel mai performant telefon.

Snapseed

Snapseed este una dintre cele mai intuitive aplicații de editat poze pe care le vei folosi vreodată. Cu o gamă largă de funcții pe care ți le pune la dispoziție în mod gratuit și fără reclame, Snapseed poate rivaliza chiar și programe de editare poze pentru desktop. Cu ajutorul acestei aplicații de editat poze vei putea decupa, îndrepta, adăuga viniete, schimba orientarea, modifica saturația, contrastul, luminozitatea, umbrele și multe, multe altele. De asemenea, Snapseed dispune de toate instrumentele care să permită mascarea defectelor la nivel foarte fin, dar și editarea profunzimii câmpului, ceea ce te va ajuta să creezi un efect bokeh (estomnpare) impecabil pentru pozele tale. Nu în ultimul rând, această aplicație de editare a pozelor va salva istoricul editării propriu-zise, astfel încât tu să poți reveni în orice moment la o setare pe care ai ales-o anterior și asupra căreia ai hotărât să aduci modificări. Poți descărca Snapseed pentru iOS sau Android gratuit.

InstaSize

InstaSize este un tool foarte eficient pentru modificarea pozelor. Cu atât de multe funcții combinate într-una, nu este surprinzător faptul că InstaSize a fost denumită aplicația de editare foto „all în one”. Disponibilă atât pentru iOS, cât și pentru Android, aplicația este echipată cu o bibliotecă mare de filtre, opțiuni de redimensionare, pachete de cadre cu margini/fotografii, instrumente de retușare, un editor de text, capabilități de editare video și multe altele. Intuitiv în design, InstaSize este ușor de navigat. Indiferent dacă ești un editor foto amator sau un blogger – editările frumoase sunt la o singură atingere.

Adobe Photoshop Express

Dacă ai folosit cel puțin o dată pe desktop aplicația Photoshop, înseamnă că știi cât de complexă e și câte modificări poți aduce pozelor cu ajutorul ei. Ce e și mai plăcut pentru cei care obișnuiesc să facă poze mai mult cu telefonul este că Adobe a creat și varianta de aplicație de editat poze pentru smartphone-uri. Decuparea, corectarea ochilor roșii sau a altor mici defecte, luminozitatea, contrastul, saturația, marginile sau filtrele sunt doar câteva dintre detaliile la care poți lucra pentru a obține o poză perfectă cu Photoshop Express. Totuși, aplicația de editat poze vine și cu un mic inconvenient, acela că vei fi nevoit să-ți faci un cont de Adobe, dar vestea bună este că vei putea face asta gratuit, la fel cum te vei putea bucura și de funcțiile clasicului Photoshop, într-o variantă perfectă pentru telefonul tău. Downloadează varianta pentru iOS sau pe cea pentru Android a Adobe Photoshop Express și bucură-te de poze editate impecabil.  

Adobe Photoshop Lightroom CC

Dacă ești fotograf profesionist, atunci cu siguranță că această aplicație îți va fi de un foarte mare ajutor. Adobe Photoshop Lightroom CC funcționează foarte bine și cu imagini cu rezoluție mare. Tool-urile principale pe care le deține includ ajustarea culorii, a luminii, precum și a micilor detalii. Dacă vrei să ai acces la tool-uri ceva mai performante, atunci este necesar să te înscrii în Adobe Creative Cloud. Ai posibilitatea să folosești Adobe Sensei, un tool inovator de inteligență artificială, tool care te ajută să etichetezi fotografiile în funcție de ceea ce conțin. Aplicația este disponibilă atât pe iOS cât și pe Android.

Adobe Photoshop Lightroom Fix

Ceea ce are deosebit această aplicație este faptul că în momentul în care ai încărcat o fotografie de tip portret, aceasta va înregistra în mod automat trăsăturile faciale. Apoi, va trebui doar să ajustezi dimensiunile și să aplici acele filtre care te interesează. Adobe Photoshop Fix este mai mult o aplicație destinată corectării pozelor decât aplicării anumitor filtre. Utilizatorul poate ajusta culorile după bunul plac, umbrele și luminozitatea și per total este o aplicație destul de intuitivă. Dacă ești utilizator Creative Cloud, atunci poți cu ușurință să împărtășești pozele tale direct în Photoshop pe desktop. Dacă ești novice în editarea de fotografii și nu ai folosit niciodată acest software înainte, reține că poți să-l downloadezi gratuit, pentru a-l testa înainte de a te angaja într-o achiziție. Aplicația este disponibilă pe Android și iOS.

Foodie

Așa cum îi spune și numele, Foodie este o aplicație pentru cei pasionați să-și fotografieze porțiile apetisante de mâncare. Dacă te numeri printre ei, înseamnă că această aplicație de editat poze va duce hobby-ul tău la un alt nivel. De ce spunem asta? Pentru că Foodie îți va permite să adaugi 30 de filtre create special pentru a evidenția cele mai bune detalii din farfurie. Culorile pe care le vei obține, trecând pozele tale cu mâncare prin această aplicație de editare, vor fi unele extrem de vibrante. Găsești aplicația Foodie atât pe Apple Store, cât și în Google Play, de unde o poți downloada gratuit.

LiveCollage

Cine nu a realizat măcar o dată cu un colaj din cele mai reușite poze? Și da, știm, există multe aplicații de editat poze în care poți crea colaje, însă LiveCollage duce lucrurile la un alt nivel. Aplicația, disponibilă atât pentru iOS, cât și pentru Android, are o mulțime de layout-uri dintre care poți alege, în funcție de ce anume vrei să evidențiezi prin pozele tale. Fundalurile acestei aplicații vor încânta și cel mai pretențios editor foto, iar multitudinea de fonturi, culori și mărimi la care poți apela pentru a transmite mesajul cât mai personalizat nu are cum să nu-ți întâlnească așteptările.

VSCO

Despre VSCO putem spune că se aseamănă într-o foarte mare măsură cu Instagram, și asta pentru că îți permite să faci fotografii direct din aplicație. În plus, are atât tool-uri de editare excelente cât și o comunitate online. Filtrele care sunt puse la dispoziția utilizatorilor fac cu adevărat diferența, și spunem asta pentru că sunt extrem de subtile, și nu încarcă fotografia. Prin urmare, pozele tale o să arate că și când au fost realizate cu o camera foto analog. Filtrele pot fi ajustate simplu și rapid cu ajutorul unui slider. Găsești aplicația VSCO atât pe Apple Store, cât și în Google Play, de unde o poți downloada gratuit.

Enlight Photofox (Photoleap by Lightricks)

Enlight Photofox vine la pachet cu numeroase funcții dar și mai multe tool-uri foarte utile și interesante pentru cei care doresc să editeze fotografiile de pe iPhone. Astfel, poți combina cu ușurință mai multe poze pentru a obține un efect cât mai dramatic, sau poți adaugă anumite elemente grafice. În cazul în care dorești să te bucuri din plin de absolut toate funcțiile acestei aplicații, atunci va trebui să te abonezi la versiunea Pro pentru o anumită sumă de bani.

Visage

Am lăsat aplicația perfectă pentru cei pasionați de selfie-uri pentru finalul acestui articol. Această aplicație gratuită de editat poze îți va permite un retuș rapid, care îți va uniformiza tenul, îi va reduce din strălucirea nedorită a acesteia sau îți va scoate în evidență calitățile feței. Vestea proastă este că aplicația e plină de reclame, iar varianta sa „curată” este disponibilă doar contra cost. Dacă crezi, însă, că te poți strecura printre pop-up-uri pentru a ajunge la selfie-ul perfect, downloadează Visage de pe Apple Store sau de pe Google Play și descoperă câte poate face această aplicație de editat poze. Spune-ne într-un comentariu dacă ai încercat vreuna dintre aplicațiile descrise mai sus și pe care ai recomanda-o pentru poze editate perfect. Te-ar putea interesa și: Programe gratuite pentru a-ți măsura performanța pe social media
Share