Marketing-ul digital se schimbă și evoluează mereu, dar 2022 va avea, probabil, unele schimbări dramatice. Brand-urile nu trebuie doar să planifice viitorul marketing-ului digital, ci să fie și pregătite să profite de el. Iată primele 11 tendințe de marketing digital de urmărit în 2022 și cum le poți folosi în avantajul tău.
Meta este peste tot
Facebook și-a schimbat oficial numele în Meta, pariind foarte mult pe Metaverse, care este un termen pentru experiențele virtuale și augmentate. Acesta este un mare avantaj în viitorul mediului online.
Recomandare: Marketerii ar trebui să înceapă să caute oportunități pentru afacerea lor în aceste spații.
Influencerii continuă să crească (chiar și pentru B2B)
Influencer marketing-ul a ajuns la 13,8 miliarde USD în 2021 și va continua să crească. Campaniile de acest gen oferă context și relevanță, deoarece influencerul susține produsul. Mărcile B2B continuă, de asemenea, să îmbrățișeze influenceri – Adobe, SAP, GE și PWC au valorificat această tendință.
Recomandare: Marketerii ar trebui să caute oportunități de a colabora cu influencerii în spațiul lor.
Reclamele online sunt puse la încercare de politicile de confidențialitate
Reclamele online se bazează în mare măsură de date pentru a se optimiza automat. Noile reglementări de confidențialitate, cum ar fi actualizarea iOS și au redus datele utilizate în inteligența artificială.
Recomandare: Marketerii ar trebui să evalueze impactul pe care acest lucru îl va avea asupra reclamelor lor și să fie proactivi.
Marketerii devin mai strategici
Pe măsură ce automatizarea, inteligența artificială și învățarea automată fac treaba mai ușoară pentru marketeri, aceștia trebuie în continuare să devină mai strategici. Opțiunile în marketingul digital continuă să se dezvolte.
Recomandare: Specialiștii în marketing trebuie să gândească strategic pentru a se concentra pe ceea ce determină cu adevărat creșterea afacerii lor.
LinkedIn crește, crește, crește.
LinkedIn continuă să fie o stea în ascensiune în spațiul digital. În fiecare trimestru, ei au obținut câștiguri considerabile în utilizatorii activi lunari și engagement-ul pe platformă. De asemenea, lansează continuu noi funcții care conduc la rezultate mai bune pentru companii și pagini.
Recomandare: Agenții de marketing ar trebui să facă all-in pe LinkedIn.
SEO este mult mai integrat.
Optimizarea pentru motoarele de căutare este una dintre cele mai vechi și mai valoroase forme de marketing digital. Pe măsură ce algoritmii de căutare au devenit continuu mai inteligenți și mai contextuali, marketerii trebuie să se concentreze mai puțin pe „hack-urile” și „șmecheriile” SEO și mai mult pe oferirea unei experiențe remarcabile și semnificative utilizatorilor lor.
Recomandare: Marketerii ar trebui să se concentreze mai puțin pe SEO și mai mult pe experiența excelentă a utilizatorului.
Job-urile digitale continuă să crească
Potrivit LinkedIn, abilitățile digitale sunt cele mai solicitate. Cu toate acestea, există un decalaj mare de competențe între numărul de companii care caută competențe digitale și competențele de pe piață.
Recomandare: Specialiștii în marketing ar trebui să își îmbunătățească abilitățile pentru a rămâne relevanți, iar liderii ar trebui să aibă planuri de îmbunătățire a competențelor digitale pentru organizația lor.
Facebook (Meta) rămâne pe poziții dominante
Există atât de multe titluri despre oameni care părăsesc platforma Facebook, dar adevărul este că Facebook nu pleacă nicăieri. Facebook are acum aproape 3 miliarde de utilizatori, iar numărul utilizatorilor crește în fiecare lună.
Recomandare: Marketerii ar trebui să presupună că Facebook va continua să domine.
Site-urile web devin mai rapide
Traficul pe site-ul web este în mare parte mobil; cu toate acestea, majoritatea site-urilor web încă nu au experiențe complet optimizate pentru mobil. Pe măsură ce Google a lansat designul site-ului Core Web Vitals, viteza va deveni din ce în ce mai importantă.
Recomandare: Marketerii trebuie să se asigure că site-ul lor este optimizat.
Totul este condus de algoritmi
Fiecare parte a marketingului digital – newsfeed-ul, reclamele online, reclame pe social media, optimizare pentru motoarele de căutare și chiar e-mail-ul funcționează pe bază de algoritmi. Toți algoritmii se optimizează pentru același lucru de bază: experiența utilizatorului.
Recomandare: Pentru a rămâne relevanți, agenții de marketing ar trebui să ofere o experiență facilă pentru clienți, altfel conținutul lor va fi mai puțin vizibil.
Mai puțin înseamnă mai mult.
Multe afaceri sunt răspândite prea puțin pe prea multe canale. Afacerile inteligente se concentrează pe dominarea unui singur canal.
Recomandare: Marketerii ar trebui să se concentreze mai mult pe mai puține lucruri.
Ți-ai făcut strategia de digital marketing pe 2022? Ține cont de aceste sfaturi și vei avea succes!
Descoperă și
tendințele în materie de culori ale anului 2022.
Un comentariu
Pingback: Ce e în trend pe social media în anul 2022