Programe gratuite pentru a-ți măsura performanța pe social media


Obiectivul online al brand-urilor ar trebui să fie prezența pe canalul social media cel mai frecventat de publicul lor țintă, iar niște programe specializate te ajută să identifici ce canale și tip de conținut funcționează cel mai bine. Poate nu pare un task interesant, dar cu siguranță trebuie făcut, cel puțin odată pe an!

Poți alege unul dintre următoarele programe de analiză pe platformele social media pentru a-ți gestiona mai ușor prezența.

Ce este un audit pentru rețelele sociale?

Pe scurt, auditul pe rețelele de socializare se referă la procesul de listare a tuturor conturilor tale de socializare și includerea a cât mai multor detalii despre acestea. Aceste informații te vor ajuta să evaluezi dacă canalele de socializare pe care activezi se potrivesc brand-ului tău și dacă conturile tale individuale sunt gestionate eficient. Acest exercițiu te va ajuta, de asemenea, să identifici orice conturi de socializare învechite sau neoficiale care utilizează numele brand-ului tău.

Cât de des ar trebui să faci un audit pentru rețelele sociale?

În mod ideal, ar trebui să faci un audit la scară completă o dată pe an, precum și recenzii lunare. Revizuirea anuală va analiza în detaliu toate conturile tale pentru a determina dacă este bine să continui să utilizezi platforma respectivă.

Accentul recenziilor tale lunare se va concentra mai mult pe conținut. Vei studia analiza conținutului pe care l-ai distribuit în acea lună pentru a te ajuta să identifici cu ce tipuri de postări interacționează mai bine publicul țintă. Dacă ești partener cu influenceri, poți analiza și rezultatul conținutului partajat de aceștia.

Instrumente gratuite de analiză pentru rețelele sociale

HypeAuditor

HypeAuditor este unul dintre instrumentele de bază pentru crearea de articole. Deși a fost creat special pentru detectarea fraudei și determinarea calității audienței, acesta poate fi util și pentru a păstra filele propriului cont Instagram.

În secțiunea „Raportul meu” al tabloului de bord, vei putea să urmărești propriul cont de Instagram pentru a îți face o idee despre prezența ta în social media. În plus, HypeAuditor va trimite un e-mail care îți rezumă activitatea din fiecare săptămână, pe care o poți utiliza atunci când compilezi analiza lunară pe rețelele sociale.

La fel ca în cazul multor instrumente de socializare care oferă un plan gratuit, planul gratis HypeAuditor este limitat și este menit să ofere doar informații despre modul în care software-ul său te poate ajuta să îți îndeplinești cerințele.

Caracteristici cheie:

Rata de engagement; Scorul de calitate al publicului; Rata de creștere; Toată echipa are acces la rapoarte.

Later

Dacă utilizezi în principal Instagram, planul gratuit al lui Later te poate ajuta cu auditul social media. Deși nu include analiza standard Instagram în planul său gratuit, ai acces la analiza Instagram Later’s Lite, care îți permite să urmărești performanța ultimelor 30 de postări și să afli ce tip de conținut generează cel mai mare engagement.

Celelalte planuri includ detalii despre engagement-ul publicului, creșterea urmăritorilor și numărul de clickuri și vizite pe pagina ta. Nu numai că vei putea debloca rapoarte Instagram mult mai detaliate, dar vei avea acces și la analizele Pinterest și Twitter.

Caracteristici cheie:

Planificator vizual Instagram; Sugestii Hashtag; Raport de performanță.

Analisa

Fondată în 2019, Analisa este o platformă de analiză Instagram și TikTok, care oferă acces la date brute, cum ar fi numărul de urmăritori, numărul de comentarii sau aprecieri pentru o anumită postare primită și rata de engagement.

Din păcate, nicio analiză TikTok nu este inclusă în planul său gratuit.

Caracteristici cheie:

Rapoarte personalizate; Analize Hashtag; Urmărirea demografică.

Buffer

Buffer este unul dintre cele mai bune programe de analiză social media. Poți să-l utilizezi pentru a crea rapoarte complet personalizate pe care apoi le poți converti ca fișiere PDF. În plus, după ce ai creat rapoartele, acestea vor fi actualizate zilnic.

Chiar dacă nu vrei să creezi rapoarte, Buffer oferă totuși un plus. Spre deosebire de alte instrumente care se concentrează doar pe o anumită platformă, Buffer oferă un tablou de bord ușor de utilizat, unde poți ține evidența performanței conturilor tale pe Instagram, Facebook, Twitter și LinkedIn. În acest fel, vei obține o analiză generală a performanței tale în diferite conturi, în timp ce vei putea accesa informații mai detaliate despre anumite platforme.

Buffer face, de asemenea, un pas mai departe și include cele mai bune momente pentru postare, astfel încât să poți începe imediat să îți îmbunătățești strategia online. În timp ce Buffer oferă un plan gratuit, va trebui să te înscrii pentru Buffer Analytics pentru a putea accesa aceste tipuri de informații detaliate.

Caracteristici cheie:

Rapoarte personalizate; Date demografice ale publicului; Statistici postate îmbunătățite; Analiza contului; Analize povești.

Crowdfire

Cu planul gratuit Crowdfire, poți obține acces la analizele avansate de pe social media. Însă acest plan gratuit analizează doar datele dintr-o zi.

Pentru a putea accesa datele de 30 de zile pe care le poți utiliza pentru analizele tale lunare, va trebui să te înscrii pentru planul său Plus destinat întreprinderilor mici. Mai mult, îl poți folosi și pentru analizele postărilor. Dacă optezi pentru abonament, vei debloca, de asemenea, analiza concurenților, pentru a face o comparație despre modul în care funcționează strategia ta de marketing de pe rețelele sociale cu strategia de marketing a altor companii din nișa ta.

Pentru a te ajuta să înțelegi performanța postărilor tale, acesta oferă și crearea de rapoarte personalizate. Această funcție poate fi destul de utilă dacă lucrezi ca parte a unei echipe mai mari.

Caracteristici cheie:

Analize; Curarea conținutului; Funcție de programare în bloc; Rapoarte personalizate; Urmărirea brand-ului.

Planoly

Planoly oferă gratuit analize de bază pentru Instagram și Pinterest. Spre deosebire de planurile gratuite ale altor instrumente, nu te restricționează doar la câteva zile, ci îți permite să accesezi aceste analize de bază pentru orice interval de timp dorești.

Pentru analize Instagram avansate și sugestii cu privire la orele de postare în funcție de momentul în care publicul țintă este cel mai activ, va trebui să te înscrii pentru planul Solo.

Caracteristici cheie:

Analize de bază pentru Pinterest și Instagram; Analize avansate pentru Instagram; Sugestii pentru cel mai bun timp pentru postare.

SparkToro

În mod similar cu planul gratuit Crowdfire, planul gratuit SparkToro este mai mult pentru testarea funcționalității caracteristicilor sale. Deci, deși include informații despre public și informații despre text, acestea vor fi limitate.

Spre deosebire de majoritatea celorlalte programe, SparkToro se concentrează în principal pe datele publicului țintă. Poate fi util în special pentru specialiștii în marketing social media care doresc să maximizeze acoperirea și implicarea, deoarece te ajută să identifici ce conturi ajung la publicul tău țintă. Acest lucru te ajută să descoperi care sunt conturile sociale cu cei mai mulți urmăritori și cu cel mai bun engagement.

Caracteristici cheie:

Inteligența publicului pentru conturi sociale, site-uri web, podcast-uri și YouTube; Statistici text; Demografie.

Squarelovin

Folosit de branduri cunoscute precum Nivea și Stabilo, Squarelovin este un alt instrument de social media pe care îl poți utiliza pentru analiza Instagram. Oferă mai mult decât informații de bază și te va ajuta să identifici ce tipuri de postări atrag cel mai mult engagement ,dar și să urmărești cel mai bun timp pentru postare.

În plus, întrucât marketingul pe rețelele sociale se referă cu adevărat la publicul țintă, acesta oferă, de asemenea, informații cuprinzătoare asupra datelor demografice ale publicului.

Caracteristici cheie:

Rapoarte detaliate; Analize Instagram Stories; Prezentări detaliate despre demografie.

Tu ce programe folosești să-ți analizezi performanța pe social media? Spune-ne părerea ta în comentarii.

Citește și: Cele mai bune instrumente de marketing pentru social media în 2021

Share