De ce este importantă mai mult ca niciodată prezența pe social media în contextul COVID-19


Chiar dacă ne confruntăm cu situații fără precedent, și anume COVID-19, cu un viitor nesigur, un lucru pare cert: prezența pe social media continuă să crească.

Multe companii se îndepărtează de activitățile obișnuite de business cu scopul de a economisi resursele, respectând astfel distanțarea socială și regulile aflate în vigoare. Însă COVID-19 nu este timpul ca un business să se distanțeze și pe social media. Oamenii sunt acum mai prezenți online ca niciodată, căutând o pauză de la stresul cotidian sau dorindu-și să comunice cu prietenii sau familia.

Un expert în social media te poate ajuta cu conținutul online pentru firma ta. Iată ce îți poate oferi o agenție de publicitate profesionistă:

Promovarea pe Facebook și pe Instagram a produselor și serviciilor prin postări personalizate

Un business își poate muta afacerea, cel puțin temporar, în mediul online. Fie că vorbim despre restaurante/cofetării/cafenele cu livrare la domiciliu, este extrem de important ca acest lucru să fie vizibil în mediul online. În 2019, existau 9,8 milioane de utilizatori Facebook în România, număr care acum probabil a ajuns la 10 milioane utilizatori. NU ar trebui să existe un brand fără să aibă măcar o pagină de Facebook și Instagram, prin care să comunice periodic cu clienții.

Update-uri în timp real

După ce ai creat o pagină pe social media, cel puțin una dintre postări ar trebui să facă referire la situația COVID-19. Comunicarea cu oamenii în mediul online trebuie să fie sinceră, transparentă, ca publicul să facă abstracție că se află în mediul digital. Iată niște idei despre cum un restaurant ar trebui să comunice sincer cu publicul său, în contextul coronavirusului. Scopul prezenței pe social media nu este întotdeauna cel de a face profit, ci și cel de a comunica cu publicul.

Postări originale, plăcute, recreative

Conul de Twitter al Muzeului Național Cowboy din Oklahoma este ”administrat” de singura persoană permisă în incinta muzeului adică…gardianul! Postările sunt scrise din perspectiva acestuia, cu un argou direct din Sudul Americii și sunt extrem de amuzante și foarte originale! Și vă garantăm că aceste postări sunt de ajuns să vă convingă să vizitați muzeul din Oklahoma cu prima ocazie. Cam așa ar trebui să fie și conținutul social media în perioada COVID-19. Printre recomandări cu privire la starea de sănătate a comunității și promovare de produse, se pot strecura câteva postări unice și originale, menite să destindă atmosfera.

Postări interactive

Postările care instigă la discuții au mare succes pe Facebook, fiind deseori promovate. Printre acestea se numără sondajele, concursurile și giveaway-urile sau jocuri de trivia.

Unicitatea brand-ului. Postarea de imagini descriptive cu logo/watermark

Fiecare business este unic și se remarcă prin branding-ul său: logo, slogan, motto, misiune etc. Aceste valori trebuie inserate în postările de pe social media și inscripționate în materialele grafice. O poză cu o prăjitură realizată în laboratorul propriu, de exemplu, fără logo-ul business-ului într-un colț, poate fi ușor prelucrată de altcineva. Apelați întotdeauna la specialiști, care vă pot ajuta să prelucrați imaginile din online.

Imagini de profil și de cover personalizate

Un brand își poate dori în această perioadă să realizeze mesaje motivaționale și urări pozitive pentru lupta cu COVID-19. Sau își poate dori un cover pentru Facebook personalizat sărbătorilor legale. În acest caz, trebuie consultat un expert în design grafic. Comunicați cu acesta pentru a ajunge la o viziune comună și un rezultat adecvat ccerințelor.

Articole sau prezentări ale produselor sau serviciilor

În caz că brand-ul are propriul website, când a fost ultima oară când ai scris ceva pentru el? Dacă nu-ți aduci aminte răspunsul, e cazul să acționezi. Un copywriter calificat poate realiza articole pliate pe business-ul tău, care vor putea fi promovate cu ajutorul social media și vor aduce trafic pe website.

Promovarea unor campanii și/sau promoții pe pagină și pe grupuri

O agenție de marketing se pricepe în primul rând la campanii de marketing și promoții. Discută cu un specialist despre cum poți să-ți crești veniturile, în special această perioadă.

Sperăm că aceste rânduri te-au convins de cât de importantă este prezența online al unui brand, în special în ziua de astăzi. Spre final, reamintim niște analize:

Galleria Creative Shop este o agenție de publicitate și branding din Galați, care se ocupă cu designul de soluții pentru promovarea oricărui tip de afacere, cu idei noi acolo unde tu nu le mai găsești. Se ocupă de tot ce înseamnă postări pe Facebook, Instagram, articole pe blog și website astfel încât tu îți poți crea o imagine profi în online. Pentru mai multe detalii, puteți contacta agenția printr-un mesaj privat pe pagina de Facebook, print-un e-mail la office@gcreative.eu sau la numărul de telefon 0336 802 331.

Share