Fotografia în 2021 – Care sunt cele mai importante tendinţe?


Fotografia va avea parte de o schimbare dramatică în 2021. Va tinde mult către povestirea emoțională, realitate și întoarcerea la natură. Iată tendințele care urmează să fie în top!

În fiecare an, apar tendinţe vizuale care contestă ceea ce credeam că este popular și plăcut și ne motivează să inovăm și să încercăm lucruri noi atunci când vine vorba de fotografie și fotoreportaj. Coronavirusul a schimbat viziunea şi modul în care lucrează artiștii de imagine și artiștii independenți, iar fotografii s-au adaptat vremurilor în schimbare. Echipele mari au devenit mai mici, iar producția a devenit localizată. În 2020, interesul pentru fotografiile stoc a explodat, din ce în ce mai mulți creatori au căutat să-și licențieze imaginile în moduri inovatoare.

Articolul de astăzi explorează cinci noi tendințe pentru fotografia în 2021 pe care anticipăm să le vedem, împreună cu sfaturi despre modul în care poți comercializa și provoca aceste noi tendințe cu imaginile pe care le creezi.

Autenticitatea brută

Autenticitatea nu este nimic nou. De ani de zile, autenticitatea „a plouat” puternic pe rețelele de socializare și pe platformele de marketing. Cu toate acestea, dacă este ceva ce ne-a învățat această pandemie, momentele esențiale ale vieții au merite. În 2021, anticipăm o reapariție a autenticității, chiar mai în forţă decât am văzut în trecut. Esențial este să ştim asupra a ce să ne concentrăm acum, iar coronavirusul ne-a dat timp să reflectăm asupra lucrurilor care contează cel mai mult.

Descoperirea până la oase a cine suntem se va traduce vizual printr-o fotografie emoțională care spune povești. Oamenii din întreaga lume se adaptează la acest nou normal și sentimentele de izolare sunt în creștere. Ca atare, oamenii vor apela la imagini pentru a arăta o versiune mai puțin plină de farmec a ceea ce suntem. Se vor uita la imagini fotografice pentru a prezenta viața reală în toată gloria ei sângeroasă. Mai puțin machiaj, mai puțină editare și mai multe momente emoționale surprinse pe măsură ce se întâmplă. De exemplu, pe Shutterstock vom vedea această tendință în toate formele de marketing. Nu doar case dezordonate, ci vieți haotice care se desfășoară în fața obiectivului.

Unire

2020 a fost anul pentru conversații dure și conversații care erau de mult întârziate. De la mişcarea Black Lives Matter până la conversațiile continue despre diversitate, 2020 ne-a adus aminte că suntem cu toții împreună. În ultimii ani tendințele vizuale s-au concentrat pe abilitarea minorităților și a comunităților marginalizate.. 2021 va fi despre comunicare și comunitate, înrădăcinând aceste legături și mai adânc – pe care am lucrat să le creăm și să le menținem în 2020.

Imaginile vizuale se vor moderniza prin fotografie, arătând o lume împreună ca întreg. Dincolo de sexe, etnii, orientări sexuale și tipuri de corpuri ca factori diferențiatori în imagini. În 2021, anticipăm faptul că fotografia va continua să descrie o lume de unire și incluziune în toate imaginile trimise pe piața Shutterstock.

Normalitatea dramatică

Ca o juxtapunere față de tendința autentică și realitate, prezentăm, de asemenea, o versiune inversă a acestui lucru, cu un accent din ce în ce mai mare pe imagini puternice dinamice și intense. Emoția este foarte importantă pentru fotografie și, într-o lume a fotografiei dominată de minimalism și stiluri simple în ultimii ani, anticipăm o mișcare înapoi la imagini puternice de studio, care prezintă un impact ridicat și abilități tehnice în fotografie.

O imagine nu poate fi îmbunătățită prin recuzită colorată, culori îndrăznețe și o poveste intensă care vă lasă să vă întrebați: „Ce este mai exact această imagine?”
În această tendință vizuală, vedem fotografii cu contrast ridicat și un accent semnificativ asupra subiectului fotografiei. Fundalul adaugă profunzime și modul în care imaginea spune o poveste complexă și convingătoare, lasă privitorul uimit şi complet în ceaţă.

Momente în natură

În această tendință vizuală, anticipăm o revenire la fluxul blând al unui peisaj natural în fotografie. Fie că sunteţi creator de produse, modă, stil de viață sau fotografii de de călătorie, „puţinul devine mai mult” cu această tendință. Lasă fundalul împrejurimilor să vorbească de la sine.

Natura permite privitorului să revină în mediul înconjurător. Se concentrează pe frumusețea lumii fără să se concentreze asupra momentelor superficiale dintre ei. Pentru produsele cu un accent natural, utilizarea naturii în fotografie este esențială. În fotografia de modă, natura oferă un fundal moale şi cald pentru a descrie un sentiment simplu, casnic. Pentru călătorii, nu este nimic mai bun decât o frumoasă fotografie de peisaj care să spună povestea unui loc ca fiind doar uimitoare, în sine.

Fotografii verticale

Pe măsură ce continuăm să vedem o multitudine de fotografii pe verticală pe rețelele de socializare, anticipăm că această tendință se îndreaptă mai mult spre fotografia de stoc. În loc să creați doar imagini în format orizontal, încărcați imagini de orientare verticală. Adesea, pentru cei care caută imagini pe piețele bursiere precum Shutterstock, a avea o imagine verticală le va permite să utilizeze imaginea mai bine pe Instagram Stories, TikTok, IGTV sau alte platforme verticale.

În timpul pandemiei COVID-19, mulți oameni lucrează şi încarcă conţinut media de acasă și adesea direct de pe telefoanele proprii. Conținutul vertical nu prezintă semne de demodare și anticipăm că va rămâne în top şi în 2021.

Fotografia în 2021 necesită o privire de ansamblu și anticipare a următorului pas important. Fotografii care creează conținut ar trebui să consulte noile tendinţe (din anul anterior) de fiecare dată pentru a se inspira și a fi inovatori în creațiile următoare.

Tu ce tip de fotografie preferi? Spune-ne câte ceva despre tendinţa ta preferată!

Te-ar putea interesa și: Cele mai noi tendinţe de design grafic pentru 2021

Share