Învață cum să alegi fontul potrivit pentru logo brand-ului tău


Când ne gândim la un logo, elementele grafice și pictoriale sunt cele care ne apar în minte iar asta înseamnă ca fontul potrivit pentru logo este dificil de ales. Acesta practic comunică unui client informații vitale precum numele companiei și domeniul din care face parte.

Fontul este important și pentru website-uri, broșuri, carduri de vizită sau orice produs printat, dar fontul potrivit pentru logo este cel mai greu de găsit deoarece el este asociat brand-ului tău de către oameni. De aceea este important să consideri reacțiile oamenilor când vor vedea pentru prima dată și nu numai, fontul tău
Cum vor asociata fontul ales? Ce vor presupune despre brand-ul tău bazat pe alegerile tale? Ca sa răspunzi la aceste întrebări și mult mai multe, am pregătit niște sfaturi și idei pentru a alege fontul potrivit pentru logo.

Fonturile de bază și asocierile lor 

serif fontFonturile comunică diferite atribute și au personalitățile lor individuale. Viitorii tăi clienți vor face diverse asocieri despre business-ul tău doar după fontul logo-ului, fără să-și dea seama. De aceea, este important să rezoneze cu ideea brand-ului tău.
Următoarele sunt, în linii scurte categoriile de font pe care le ai la dispoziție și ce reacții pot avea potențialii tăi clienți.

  • Serif: Clasic, rafinat, conservativ, tradiție
  • Sans-Serif: Modern, curat, geometric, simplu.
  • Slab serifs: Vintage, rustic, masculin.
  • Script: Rafinat, feminin, elegant
  • Handwritten: Personalizat, casual, abordabil
  • Display: dactilogragfie, noutate
  • Funky: neobișnuit

sans serif font

slab serif fontscript font

Stilul și greutatea fontului

Odată ce ai ales categoria de bază a fontului, următorul pas este alegerea stilului și greutății. Fontul potrivit pentru logo depinde de înălțimea și greutatea pe care o alegi să o aibă: de la gros și mic la mare și subțire. Un font gros este perfect pentru un titlu mic, dar poate părea prea înghesuit și masiv pentru un titlu mai mare. Un font subțire apare perfect pe un panou publicitar, dar nu prea bine pe o carte de vizită. Acestea sunt de preferat unui logo mai rafinat, fiind foarte delicate, pe când fonturile groase sunt mai impunătoare și insistente.

Ai grijă să revizuiești fontul înainte de a face alegerea finală. Unele litere se pot confunda în cazul unor fonturi. De asemenea, unele litere sar mai mult în evidență decât celelalte, captând un interes vizual. Aceste caracteristici sunt micile detalii ce iți pot face logo-ul să fie unic.

Industria brand-ului și logo-ul

auto shop logo fontUn important lucru de considerat în alegerea unui font potrivit pentru logo este nu numai cum vrei să arate, dar și cum vrei să se simtă. Este logo-ul tău asociat cu vreun eveniment istoric, sau abordează un concept mai modern? Aceste lucruri depind de industria brand-ului tău. Un vibe rustic merge perfect pentru un atelier auto, dar nu va funcționa deloc pentru o companie de calculatoare. Un font special ales unei anumite industrii poate satisface pe deplin nevoile clienților.

Cum combini fonturile într-un logo

font name and sloganÎn primul rând: nu folosi niciodată mai mult de două sau trei fonturi diferite într-un logo. Numele brand-ului trebuie scris într-un font, iar textul suport ca de exemplu sloganul sau descrierea, ar trebui în altul. Nu uita că să folosești un stil și o greutate diferită pentru acestea, care să lege elementele împreună.
Pentru numele brand-ului este recomandat un font cu caractere puternice, ca de exemplu script. Textul suport ar trebui să fie clar și ușor de citit, ca de exemplu un font sans-serif sau serif. Astfel, potențialul client va fi cuprins de numele brand-ului, dar informația suport va fi transmisă ușor. Nu combina fonturi puternice ca de exemplu script.

Un logo vorbește mai mult decât cuvintele

Fontul potrivit pentru logo este un considerent important pentru orice proiect. Dar când este vorba de identitatea brand-ului tău, este necesar. Poți alege un font de logo care îți place personal, dar nu uita ce vor crede și vor simți ceilalți când îl vor privi.

Folosește-ți valorile brand-ului tău și ghidează-te după aceste sfaturi și vei crea un logo perfect!

Pentru brand-ul tău, te-ar putea interesa: Patru trenduri de design pentru 2020 care te vor inspira în proiectul tău.

Share