Facebook Ads. Tipuri, specificaţii text şi obiective pentru reclame


Facebook Ads – publicitatea pe Facebook, cea mai mare rețea socială din lume este o modalitate importantă de a vă conecta cu publicul. Este minunat pentru bugetul dvs., ratele de conversie și rentabilitatea investiției. Plătiți doar pentru a ajunge la cei mai valoroși clienți potențiali.

Este important să înțelegeți diferitele tipuri de reclame Facebook și opțiunile de direcționare înainte de a vă implica dacă doriți să obțineți cele mai bune rezultate.

Reclamele pot fi simple, dar asta nu înseamnă că trebuie să fie plictisitoare. De exemplu, ați putea crede că șosetele sunt un produs destul de neinteresant, dar puse în contexte surprinzătoare pot crea reclame foto distractive pe Facebook.

Tipuri de reclame pe Facebook

Image ads

Aceste reclame simple sunt o modalitate excelentă de a începe cu publicitatea pe Facebook. Puteți crea una cu doar câteva clicuri, stimulând o postare existentă cu o imagine din pagina dvs. de Facebook.

O reclamă simplă de tip imagine, cu un text și o imagine ce se potrivește cu mesajul brandului.

Video ads

Anunțurile video pot fi difuzate în fluxuri de știri și povești sau pot apărea ca anunțuri in-stream în videoclipuri mai lungi de pe Facebook. Anunțurile video vă pot arăta echipa sau produsul în acțiune.

Anunțurile dvs. video nu trebuie să utilizeze imagini video filmate. De asemenea, puteți crea grafică GIF sau alte animații pentru a atrage atenția sau pentru a explica oferta dvs.

Fuel Box a realizat o reclamă de tip video scurtă și la obiect, cu testimonialele unui client.

Video poll ads

Acest format de anunț Facebook numai pentru dispozitive mobile încorporează o componentă interactivă cu sondaje video. Este un tip nou de publicitate plătită de Facebook, dar datele timpurii ale Facebook arată că aceste reclame pot crește gradul de cunoaștere al brand-ului mai eficient decât anunțurile video obișnuite.

Mai multe branduri au început deja să folosească astfel de reclame.

Carousel ads

Un anunț carusel utilizează până la 10 imagini sau videoclipuri pentru a vă prezenta produsul sau serviciul. Puteți utiliza acest format pentru a evidenția diferitele avantaje ale unui produs, un număr de produse diferite sau chiar puteți utiliza toate fotografiile împreună pentru a crea o imagine panoramică mare.

O reclamă de tip carusel de la unseen.ro.

Slideshow ads

Anunțurile prezentate în diapozitive oferă o modalitate ușoară de a crea anunțuri video scurte dintr-o colecție de fotografii statice, text sau clipuri video existente. Dacă nu aveți propriile imagini, puteți alege fotografii direct din Ads Manager.

Anunțurile de diapozitive au mișcare care captează atenţia, la fel ca videoclipurile, dar folosesc lățimea de bandă de cinci ori mai mică, astfel încât se încarcă bine chiar și pentru persoanele cu conexiuni de internet lente. Sunt o modalitate ușoară, cu impact redus, de a atrage atenția.

O reclamă slideshow pentru o universitate din Statele Unite.

Collection Ads

Aceste reclame plătite de Facebook, care sunt oferite numai pentru dispozitive mobile, vă permit să prezentați cinci produse pe care clienții pot da clic pentru a cumpăra.

Anunțurile de colecție se asociază cu Instant Experience Ads pentru a permite oamenilor să cumpere produsele dvs. fără să părăsească Facebook. Acest lucru face cumpărăturile online ușoare atunci când oamenii sunt în deplasare și este posibil să nu aibă o conexiune excelentă la internet.

O reclamă de tip colecție pentru magazinul online epantofi.ro

Instant Experience Facebook Ads

Anunțurile Instant Experience erau denumite Canvas. Sunt un format de anunț pe ecran complet, care se încarcă de 15 ori mai repede decât un site web mobil în afara Facebook.

Cei de la American Express au ales acest tip de reclamă pentru promovarea produselor.

 

Lead Ads

Lead Ads sunt disponibile numai pentru dispozitivele mobile, deoarece sunt concepute special pentru a facilita accesul persoanelor la informațiile lor de contact, fără să scrie mult. Sunt minunate pentru a colecta abonamente la newsletter, pentru a înscrie pe cineva pentru o probă a produsului dvs. sau pentru a permite oamenilor să solicite mai multe informații de la dvs.

Tokio Marine, o companie de asigurări, a folosit reclame pentru a genera 11.000 de clienți potențiali în doar 17 zile. În plus față de un formular ușor de completat, anunțurile au folosit un bot Messenger pentru a califica în continuare potențialii clienți noi.

Butonul ”înscrie” ajută potențialii clienți ai brandului dumneavoastră să testeze produsul.

Dynamic Facebook Ads

Anunțurile dinamice permit promovarea produselor direcționate către clienții cu cea mai mare probabilitate de a fi interesați de acestea.

De exemplu, dacă cineva a vizitat o pagină de produs sau a plasat un produs în coșul de cumpărături de pe site-ul dvs., dar a abandonat achiziția, anunțurile dinamice pentru acel produs precis vor apărea în feedul lor de Facebook.

Acest lucru amintește potențialului client să finalizeze achiziția și poate fi o strategie de marketing Facebook foarte eficientă.

Reclame dinamice de la MANURI.

Messenger Ads

Anunțurile Facebook Messenger vă oferă acces la 1,3 miliarde de oameni care folosesc Messenger în fiecare lună. Atunci când creați anunțul, alegeți pur și simplu Messenger ca destinație de plasare dorită. De asemenea, trebuie să selectați și feedul Facebook.

Puteți rula anunțuri „click-to-Messenger” în feedul Facebook. Aceste anunțuri au un buton de îndemn care deschide o conversație Messenger cu pagina dvs. de Facebook, astfel încât oamenii să poată purta o conversație individuală cu unul dintre reprezentanții dvs. de vânzări sau reprezentanții serviciului clienți.

Așa arată reclamele pe Facebook Messenger.

Stories Facebook Ads

Scientific American a descoperit că 72% dintre mileniali nu își vor roti telefoanele pentru a viziona videoclipuri cu ecran lat. Anunțurile Povestiri sunt un format video vertical pe ecran complet, care vă permite să maximizați proprietățile imobiliare pe ecran, fără a vă aștepta ca spectatorii să întoarcă ecranul.

Aceste reclame s-au dovedit extrem de eficiente. Un sondaj Ipsos comandat de Facebook a arătat că mai mult de jumătate dintre oameni au declarat că fac mai multe achiziții online din cauza anunțurilor Stories.

O reclamă pe care o puteți întâlni când vizionați diverse povești pe Facebook.

Stories augmented reality Ads

Anunțurile cu realitate augmentată utilizează funcții precum filtre și animație pentru a permite oamenilor să interacționeze cu marca dvs. Acest format de anunț este nou pentru Facebook, dar 63% dintre utilizatorii de internet din SUA afirmă că au încercat deja o experiență de marcă AR.

Experiența Facebook AR este una interactivă.

Playable Facebook Ads

Acesta este un alt nou format de anunț care încorporează interactivitatea. Creezi o experiență de joc care încurajează oamenii să interacționeze cu conținutul tău creativ.

O reclamă distractivă!

Ce trebuie să reţineţi?

Algoritmul Facebook în continuă schimbare poate face din aceasta o provocare pentru conectarea organică cu fanii. Dar funcțiile de micro-direcționare Facebook vă permit să ajungeți exact la publicul dvs. țintă. Aceasta înseamnă că anunțurile de pe Facebook vă pot transmite mesajul în fața persoanelor care sunt cel mai susceptibile să-și dorească produsele sau serviciile.

Citește și: Cele mai bune instrumente de marketing pentru social media în 2021

Share