De ce să nu îți inviți prietenii să aprecieze pagina ta de Facebook


Ai creat o nouă pagină de afaceri pe Facebook. Ai un logo și o fotografie de copertă grozavă la care ai lucrat din greu. Ai completat toate secțiunile „despre” și pagina ta arată minunat. Cu toate acestea, ai zero like-uri și asta nu arată bine. Deci ce faci? Majoritatea oamenilor își invită imediat prietenii personali de pe Facebook să aprecieze pagina.

Nu face asta! Era o perioadă când era recomandat să îți inviți prietenii să aprecieze pagina ta de Facebook. S-ar putea să existe un moment în viitor în care acest lucru să fie benefic. Dar în prezent nu este recomandat și nici nu a fost de câțiva ani. Iată de ce nu este bine și ce să faci în schimb …

Motivul pentru care nu este bine să-ți inviți prietenii să aprecieze pagina ta de Facebook (mai ales dacă e nouă) se datorează algoritmului Facebook. Trebuie să lucrezi cu algoritmul și să ai o pagină care nu conține inițial aprecieri de la prietenii tăi personali pentru că algoritmul va asocia prietenii personali ca public țintă și nu este așa.

A avea o pagină compusă inițial din prietenii tăi duce la două probleme:

  1. Lipsa engagement-ului: Cu cât mai mulți oameni interacționează cu postările tale, cu atât Facebook va arăta mai multor oameni postările tale. Când inviți prietenii să aprecieze pagina ta, de obicei aceștia vor face acest lucru. Cu toate acestea, prietenii tăi, în special datorită faptului că nu sunt clientul tău țintă, nu sunt cu adevărat interesați de conținutul tău, ci sunt doar interesați să te susțină. Engagement-ul este important, deoarece cu cât mai mulți oameni se implică într-o postare, cu atât mai mulți oameni afișează pe Facebook această postare. Dacă aprecierile inițiale ale paginii tale provin în principal de la prieteni și nu se implică, acoperirea organică va fi foarte mică.

Acest lucru duce la a doua problemă …

  1. Lipsa reach-ului: Facebook va arăta postările de pe pagina ta și o va recomanda persoanelor cu interese similare celor cărora le-a plăcut pagina. Să presupunem că ai o mică afacere care vinde doar în Brăila, dar ți-ai petrecut cea mai mare parte a vieții în Galați și inviți mai ales prieteni din Galați să îți aprecieze pagina. Toată interacțiunea de pe pagina ta de Facebook va fi de la oamenii din Galați. Nu pot cumpăra de la tine în Brăila. Nu se află pe piața ta pentru că Facebook nu știe asta. Facebook știe doar că oamenilor din Galați le place pagina și conținutul tău și vor afișa conținutul tău mai multor astfel de persoane. Acei oameni nu vor fi interesați de conținutul tău și nu vor interacționa, ceea ce vă va reduce drastic reach-ul (și vizionările).

Invitarea prietenilor să aprecieze pagina ta de Facebook dăunează paginii tale. Cu toate acestea, îți dorești ca pagina ta să aibă aprecieri / fani la scurt timp după ce ai pornit-o.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta în primele câteva zile și săptămâni de la crearea paginii.

  1. Invită numai prieteni care se potrivesc cu datele demografice ale clienților tăi țintă. Contactează-i personal, informează-i despre pagina ta și cere-le sprijinul. Vor fi mai predispuși să interacționeze cu pagina, ceea ce te va ajuta.

  2. Rulează o mică campanie publicitară pentru a obține aprecieri și pentru a promova primele postări către publicul vizat. Este posibil ca aceste anunțuri să nu aibă performanțe bune, dar nu asta este ideea. Căută să câștigi câțiva fani care se încadrează în tiparul publicului tău țintă. Acesta este un mod de a lucra cu algoritmul și, în esență, de a-l învăța cui să arate pagina și postările.

  3. Distribuie pagina clienților tăi. Pune linkul / pictograma Facebook pe toate materialele tale publicitare. Spune-le angajaților să întrebe clienții dacă le-a plăcut pagina.

Obiectivul tău în primele câteva săptămâni pentru noua pagină Facebook ar trebui să fie să creezi un număr mic de aprecieri de la oameni foarte bine vizați. Cu cât preferințele tale inițiale sunt mai mult în linie cu clientul țintă, cu atât eforturile de creștere a paginii și de marketing vor fi mai ușoare în viitor.

Amintește-ți, nu este vorba atât de mult să atragi similitudinea și atenția unei persoane. În schimb, este vorba despre obținerea accesului pe piață a oamenilor ca ei și de a oferi algoritmului Facebook o înțelegere exactă a clienților tăi. În acest fel, algoritmul va funcționa pentru tine, nu împotriva ta.

Cunoști și alte metode de a-ți mări numărul de like-uri? Cum ți se par aceste idei?

Share