Cum ar trebui un restaurant să comunice în contextul COVID-19?


Având în vedere contextul în care ne aflăm, fiecare restaurant este afectat de pandemia de COVID-19. În astfel de momente, comunicarea poate părea dificilă, însă iată câteva sfaturi pe care orice deținător de restaurant ar trebui să le respecte în contextul COVID-19.

1. Creează-ți un plan de urgență

Mai întâi, informează-te din surse sigure despre regulile și măsurile pe care trebuie să le urmezi în situații de crize, precum Ministerul Sănătății, Organizația Mondială a Sănătății, Ministerul Afacerilor de Interne. Ia legătura cu autoritățile locale în legătură cu ce e de făcut în continuare. Nu prelua informații din site-uri neautorizate!

2. Comunică liber cu angajații tăi

Este important să fii la curent cu starea angajaților tăi. Asigură-te că nici unul nu prezintă simptome sau au călătorit în zonele afectate în mod puternic de pandemia COVID-19. Dacă este posibil, unii angajați pot să lucreze de acasă (de exemplu departamentul de marketing, contabilitate etc.). Asigură un mediu sigur, folosind instrumentele de protecție, pentru restul angajaților de la locul de muncă. Comunică liber cu ei dacă îi va afecta această criză din punct de vedere financiar.

3. Comunică liber cu publicul tău

Asigură-te că publicul și clienții tăi sunt la curent cu schimbările pe care le-ai adoptat. Informează-i că-i respecți măsurile autorităților, că programul va suferi schimbări sau că oferi livrare la domiciliu.
Folosește platformele de social media pentru a comunica cel mai ușor cu clienții. Mai jos este un exemplu despre cum a comunicat Zoomserie Brăila cu clienții săi, de la începutul pandemiei COVID-19.

Probabil că și clienții tăi sunt speriați, panicați și confuzi ca toți ceilalți. Nu te jena din a cere ajutor. Există un număr mare de oameni, gata să susțină afacerile locale, cum pot ei. Îți sugerăm să te înscrii într-un grup de pe Facebook, precum cel din orașul Galați – Susținem afacerile locale, unde îți poți promova afacerea.

4. Răspunde la comentarii, mesaje și review-uri

Nu neglija partea de comunicare pe social media. Răspunde la comentarii, mesajele și review-urile de la clienți. Ține-i la curent cu update-uri dese despre cum manageriezi situația.

5. Updatează-ți descrierea restaurantului

Fie că vorbim de un website sau de pagina de pe Facebook, secțiunea ”Despre” este prima interacțiune a clientului cu business-ul tău, în mediul virtual. Aici îți exprimi misiunile, valorile, sloganul. În timpul unei crize, poți actualiza această secțiune cu informații despre cum se descurcă restaurantul în vremea COVID-19.

6. Consideră livrarea la domiciliu

Dacă deja restaurantul tău are parteneriat cu o terță parte precum FoodPanda, Takaway, Glovo, etc., atunci va apărea în aplicația respectivă.
Dacă ai resursele necesare pentru a livra personal la domiciliu, atunci poți lua în calcul și această opțiune.

7. Actualizează datele de contact

Fie că vorbim de Google My Business sau Facebook, clienții vor căuta fix în aceste locuri detaliile de contact ale busines-ului tău. Asigură-te că dacă alegi să-ți închizi locația vei semnala asta și pe Google sau Facebook.

 

Share