Culoarea anului 2022 – Very Peri


Very Peri este o nouă culoare Pantone a cărei prezențe curajoase încurajează inventivitatea și creativitatea personală. Afișând o imagine lipsită de griji și o curiozitate îndrăzneață care ne animă spiritul creativ, curios și intrigant PANTONE 17-3938 Very Peri ne ajută să îmbrățișăm acest peisaj alterat al posibilităților, deschizându-ne o nouă viziune pe măsură ce ne rescriem viețile. Reaprinzând recunoștința pentru unele dintre calitățile pe care le reprezintă albastrul, completate de o nouă perspectivă care rezonează astăzi, PANTONE 17-3938 Very Peri plasează viitorul într-o lumină nouă. Deoarece trăim vremuri schimbătoare, în plină transformare. PANTONE 17-3938 Very Peri este un simbol al spiritului cultural și al tranziției prin care trecem. Pe măsură ce ieșim dintr-o perioadă dificilă de izolare, noțiunile și standardele noastre se schimbă, iar viața noastră fizică și cea digitală au fuzionat în noi moduri. Design-ul digital ne ajută să extindem limitele realității, deschizând ușa către o lume virtuală dinamică în care putem explora și crea noi posibilități de culoare. Cu tendințele din gaming, popularitatea în creștere a metaversului și comunitatea artistică ce este în creștere în spațiul digital, PANTONE 17-3938 Very Peri ilustrează fuziunea vieții moderne și al modului în care tendințele de culoare din lumea digitală se manifestă în lumea fizică și invers. „Culoarea anului reflectă ceea ce se întâmplă în cultura noastră globală, exprimând ceea ce oamenii caută.” spune Laurie Pressman, vicepreședinte al Institutului de culoare Pantone. Cuprinzând calitățile culorii albastre, dar în același timp posedând o nuanță violet-roșu, PANTONE 17-3938 Very Peri manifestă o atitudine plină de bucurie și o prezență dinamică care încurajează creativitatea curajoasă și expresia imaginativă.

Despre culoarea anului

Procesul de selecție al culorii anului necesită o analiză atentă a tendințelor. Pentru a ajunge la selecție în fiecare an, experții în culoare de la Pantone Color Institute cutreieră lumea în căutarea unor noi influențe de culoare, căutând inspirați în industria de divertisment, colecțiile de artă, modă, toate domeniile de design, destinații populare de călătorie, precum și noi stiluri de viață, stiluri de joacă și condiții socio-economice. Influențele pot proveni și din tehnologie, rețele sociale și chiar evenimentele sportive care captează atenția la nivel mondial. Timp de 23 de ani, Culoarea Anului de la Pantone a influențat dezvoltarea produselor și deciziile de cumpărare în mai multe industrii, inclusiv în modă, mobilier pentru casă și design industrial, precum și ambalarea produselor și design-ul grafic.

Despre Pantone Color Institute

Pantone Color Institute este unitatea de afaceri din cadrul Pantone care evidențiază culorile de top sezoniere, selectează culoarea Pantone a anului, prognozează tendințele globale de culoare și sfătuiește companiile cu privire la culoarea pentru produs și identitatea vizuală a mărcii. Prin prognozele de tendințe sezoniere, psihologia culorilor și consultanța culorilor, Pantone Color Institute colaborează cu mărci globale pentru a valorifica în mod eficient puterea, psihologia și emoția culorii în strategia lor de design. Ce părere ai despre Very Peri – culoarea anului 2022?
Share