Cei 10 pași pentru un marketing online de succes


Marketing-ul online a crescut enorm în ultimii ani. Numărul mare de afaceri care se alătură brand-urilor consacrate este o mărturie a potențialului enorm de venit al întreprinderilor pe internet. Deși există nenumărate oportunități online, este nevoie de mai mult efort și resurse pentru a reuși cu marketing-ul online. În secțiunea următoare, vom analiza câteva sfaturi care te pot ajuta să-ți valorifici întreaga putere a marketing-ului pe internet pentru a-ți dezvolta afacerea.

1. Cunoaște-ți nișa

Deoarece marketing-ul online este un domeniu cu adevărat vast, este important pentru tine să știi cine sunt clienții tăi și ce își doresc aceștia. Multe companii efectuează cercetări de piață și de consum, astfel încât să înțeleagă mentalitatea, preferințele și modelele de cumpărare ale cumpărătorilor țintă. Ca antreprenor sau om de afaceri, trebuie să vizezi o anumită piață/public (nișă), nu te adresa tuturor. Acest lucru se va reflecta în alegerea cuvintelor cheie pe care le vei folosi în campania ta SEO.

2. Creează un plan de marketing online

Un plan de marketing online informează toate deciziile și activitățile tale în fiecare etapă a drumului. De asemenea, te ajută să dezvolți și să implementezi strategii solide și să evaluezi rezultatul sau rezultatele activităților tale. Planul tău de marketing online ar trebui să evidențieze toate obiectivele și scopurile măsurabile și să stabilească repere pentru activitățile tale de marketing. Cel mai important, ar trebui să integrezi și planul de afaceri existent al companiei și să te asiguri că acesta este în armonie cu obiectivele de afaceri pe termen mediu și lung.

3. Cunoaște-ți concurenții

Numărul mare de afaceri online reprezintă o provocare pentru participanții pe piață deoarece competiția este mare în mediul digital. Dacă dorești să îți dezvolți afacerea și să rămâi în fruntea nișei de marketing online, atunci trebuie să îți cunoști concurenții, în special punctele lor forte și punctele slabe. Pentru a-ți cunoaște concurenții, trebuie să faci studii de piață și să analizezi informații despre produsele, serviciile, prețurile, politica consumatorilor și propunerea de valoare ale acestora. Când ai toate aceste detalii la îndemână, vei fi într-o poziție bună de a lua o decizie în cunoștință de cauză și de a face o campanie puternică.

4. Creează un site web profi și optimizează-l

Site-ul tău de afaceri este esențial în lumea marketing-ului online. Este primul lucru pe care îl văd vizitatorii și consumatorii (înainte să te cunoască personal). Site-ul tău ar trebui să reflecte valorile companiei și să ofere răspunsuri adecvate noilor clienți, astfel încât aceștia să poată lua decizii rapide. Pentru a-ți face site-ul util, trebuie să incluzi secțiuni importante precum întrebări frecvente, funcții de asistență prin e-mail și chat. Lucrul important aici este să creezi și să menții o imagine profesională a companiei tale.

5. Efectuează SEO

Pentru o vizibilitate sporită, trebuie să efectuezii SEO on-page și off-page. Asigură-te că utilizezi cuvinte cheie direcționate în paginile și postările tale pentru a crește în clasamentul motoarelor de căutare. Tips: Pentru a-ți optimiza site-ul SEO și a obține clasamente bune în motoarele de căutare de pe Google, poți apela la ajutorul nostru, suntem o companie de servicii de marketing online cu experiență care te poate ajuta să-ți gestionezi campaniile SEO.

6. Utilizează rețelele sociale

Fără îndoială, marketing-ul pe rețelele sociale este în creștere rapidă. Are potențialul de a genera vânzări și venituri enorme pentru orice afacere. Puterea instrumentelor de marketing pe rețelele sociale constă în atractivitatea universală și expunerea masivă pe care o oferă unei afaceri. Înainte de a te avânta în valul rețelelor sociale, ar trebui să îți faci timp să te informezi despre demografia pieței și canalele de rețele sociale potrivite pentru a ajunge la publicul țintă. Odată ce îți cunoști audiența, ar trebui să creezi pagini de profil corporative și conturi de rețele sociale pentru afacerea ta în LinkedIn, Twitter și Facebook și să le utilizezi pentru a atrage urmăritori existenți și noi.

7. Gândește-te serios la marketing-ul prin e-mail

Marketing-ul prin e-mail este o componentă integrală a strategiei de afaceri de marketing online. Nu este doar ieftin, ci și foarte eficient atunci când este utilizat corespunzător. Este mult mai ușor să trimiți e-mailuri promoționale clienților existenți și potențiali decât să utilizezi corespondența directă în același scop. Există mai mulți furnizori de software ca servicii de e-mail (cum ar fi Benchmark, Mailchimp și GetResponse) care oferă caracteristici de top și garantează rate de click mai bune și succes în marketing. Dacă nu ai folosit marketing-ul prin e-mail până acum, atunci este timpul să începi să îl utilizezi.

8. Monitorizează și analizează datele web

Marketing-ul digital are mai multe valori cheie pe care ar trebui să le analizezi din când în când pentru a-ți dezvolta afacerea. Aceste valori sunt esențiale pentru creșterea și sustenabilitatea afacerii. Dacă vrei să-ți crești afacerea atunci fii atent la următoarele lucruri:
  • surse de trafic web;
  • fluxul de trafic;
  • vizualizări din pagină;
  • oferă rate de răspuns;
  • ROI;
  • cunoașterea brandului;
  • click-uri;
  • generarea de lead-uri/opt-in.
Acestea sunt doar câteva dintre valorile cheie care te vor ajuta să știi cum funcționează site-ul tău și ce trebuie îmbunătățit. Pentru un început rapid, recomandăm Google Analytics, care este un instrument puternic pentru măsurarea, analizarea și raportarea valorilor și a performanței site-ului web.

9. Creează un mesaj unificat și consistent pentru brandul tău

Brand-ul tău este un factor puternic în procesul de vânzări și marketing. Poate atrage clienți și îi poate fideliza sau „alunga”. Brand-ul se reflectă în mai multe moduri din interfața cu utilizatorul a site-ului tău, răspunsurile tale și chiar experiența de asistență pentru clienți și modul în care implici clienții sau urmăritorii în rețelele sociale. Dacă afacerea ta folosește marketing online încrucișat, atunci trebuie să creezi și să menții un mesaj unificat al brand-ului. Mesajul brandului nu se referă doar la ceea ce comunici cu publicul, ci la ceea ce publicul și consumatorii cunosc și experimentează despre tine. Asigură-te că vizitatorii și consumatorii fideli sunt mulțumiți de brandul tău și obțin satisfacție când văd un mesaj coerent și unificat.

10. Urmărește-ți reputația online

Management-ul reputației este o parte integrantă a marketing-ului online, care te ajută să rezolvi problemele potențial dăunătoare în timp util și profesional. De fapt, nu îți poți dezvolta brand-ul dacă afacerea ta are o reputație proastă. Reputația ta nu se referă doar la ceea ce spun alții despre afacere pe platformele de socializare, ci despre modul în care relaționezi cu clienții și publicul tău. Nu acorda prea multă atenție câștigului de bani, mai întâi asigură-te de preocupările clienților existenți și potențiali. Asigură-te că protejezi confidențialitatea consumatorilor și menții relații bune cu aceștia. Deoarece aceasta este o zonă gri pentru mulți oameni, este recomandat să consulți sau chiar să angajezi o companie de marketing online pentru a dezvolta și implementa un plan de management al bunei reputații pentru afacerea ta. Amintește-ți, când reputația ta scade, la fel și traficul și vânzările. Indiferent dacă ai încercat să îți promovezi afacerea online, trebuie să înveți și să înțelegi elementele fundamentale ale marketing-ului pe Internet. Adevărul este că mediul digital are mult mai multe de oferit decât marketing-ul tradițional. Există, de asemenea, mai multe instrumente și servicii de marketing online care te pot ajuta să începi o campanie. Dacă exploatezi întregul potențial al internetului, îți poți crește traficul și veniturile extraordinar. Încearcă să ții cont de aceste sfaturi în planul tău de marketing online și rezultatele pozitive nu vor întârzia să apară! Dacă ai nevoie de o firmă de marketing și experiență în domeniul online, nu ezita să ne contactezi! Te-ar putea interesa și: Cele mai bune instrumente de marketing pentru social media în 2021
Share