Ce este un landing page și cât de important este în marketing-ul online


Dacă ai început să lucrezi în marketing online, cu siguranță vei întâlni termenul de ”landing page”. Dar ce înseamnă mai exact? Cu ce e diferită ”pagina” de celelalte și de ce sunt atât de importante?

A defini ce înseamnă cu adevărat un landing page este dificil. Simplist vorbind, este prima pagină pe care intri după ce dai click pe un link. Dar în acest sens, un landing page poate fi orice: un post pe blog, chiar home page-ul, o pagină cu produse, etc. Totuși, când ne referim strict la domeniul de online marketing, landing page-urile sunt special create pentru a face și a converti trafic dintr-o campanie de marketing.

Iată câteva dintre lucrurile pe care vrei ca cineva să le facă când intră pe un landing page:

  • Să cumpere ceva
  • Să te contacteze telefonic sau pe chat
  • Să subscrie newsletter-ului
  • Să se înregistreze pentru un eveniment

Toate aceste lucruri au același scop: a face dintr-un vizitator un client.

Un landing page are cinci elemente. Nu fiecare pagină este la fel, însă.

1) Conținutul de sus

Conținutul de sus este primul lucru pe care îl vede un utilizator. Este ca prima pagină a unui ziar. Iată câteva idei pentru a capta cât mai multe priviri.

  • Titlul

Un titlu bun este cea mai bună șansă de a atrage utilizatori. Le confirmă faptul că sunt în locul care trebuie și trebuie. În funcție de business-ul tău și ce vinzi, trebuie să îți cunoști și audiența.

O poză potrivită unui landing page despre o școală de zbor.

  • Un titlu suport

Dacă simți că un titlu nu este de ajuns și nu comunică tot ce ai de zis despre brand-ul tău, poți apela la un titlu suport. Poate fi doar o propoziție sau un slogan, ceva de adăugat la titlu. Câteodată, acesta este detaliul care conving clienții să cumpere.

  • Pozele

Titlurile sunt doar câteva cuvinte, dar ce trezește mai multe sentimente decât ele? O poză corect folosită poate comunica unui utilizator că este la locul potrivit și a găsit ceea ce căuta.

2) Call to Action (CTA)

Un CTA simplu și la obiect de la BarCamp Omaha.

Call to Action este de fapt, licurul pentru care au dat click utilizatorii. Dacă un utilizator a dat click pentru o aplicație de muzică, atunci CTA ar trebui să fie ”butonul” care o să-i ducă pe pagina de a cumpăra acea aplicație de muzică. Aveți grijă să nu existe prea multe CTA-uri. Dacă pagina pentru aplicația de muzică are prea multe CTA, prea multe pachete și opțiuni, atunci utilizatorul va fi confuz. Un CTA eficient ar trebui să sune ca de exemplu: ”Da, vreau să ascult muzică nouă” sau ”Începe acum”. Un CTA trebuie să fie scurt și la obiect cu informație rapidă și sigură. Asigură-te că fraza CTA iese în evidență printr-o culoare!

3) Arată-i beneficiile

Dacă un utilizator scrollează pe pagina ta, atunci îți faci treaba cum trebuie. Înseamnă că sunt interesați. Problema la următoarea secțiune este că majoritatea brand-urilor nu vând produsul după cum vrea clientul, ci după cum vor ele. Nimănui nu-i pasă câte ore a durat până la produsul final. Clientului îi pasă doar un singur lucru: Îi va face viața mai ușoară?

Depinzând de produsul pe care îl vinzi, atunci trebuie să te decizi cum îl vinzi. Poate unele detalii tehnice l-ar convinge pe client că produsul tău chiar merită investit.

4) Review-urile și mediul social

Mulți oameni sunt sceptici când vine vorba de marketing deoarece promovează produsul fiecăruia ca fiind cel mai bun. Aici intervin părerile clienților care chiar au încercat produsul. Clienții bineînțeles trebuie să fie cât se poate de încredere, cum ar fi alți membri din domeniul tău de business, un review cu cât mai multe detalii despre cine este clientul care a achiziționat produsul, review-uri cu poze și video.

Astfel, clientul va avea încredere în brand-ul și produsul tău. Aceste dovezi inspiră autenticitate, faptul că cineva ca el a cumpărat acel produs și este fericit. Mai multă încredere! Conform site-ului Reevo, review-urile și postările din mediul online și social media cresc vânzările cu 18%.

5) Concluzia

Un landing page bun trebuie să ofere potențialului client concluzia că a cumpăra produsul este cea mai bună decizie pe care o poate lua. Când ajunge la finalul paginii, este ultima ta ocazie de a-l face să cumpere (un loc bun pentru CTA). Formulează o concluzie și un ultim argument bun pentru care ar trebui să cumpere produsul.

Mulți utilizatori nu ajung la finalul paginii, dar cei care o fac trebuie să fie convinși până la sfârșit că vor face alegerea bună.

Cam asta înseamnă un landing page în marketing. Este o parte foarte importantă în mediul online, care îți aduce profit, dacă este realizată cum trebuie.

Citește și despre cum funcționează culorile în marketing și ce transmit ele.

 

Share