6 Trenduri pe Instagram în 2020 ca să devii un influencer de succes


Dacă visezi să devii influencer pe Instagram, aruncă o privire peste aceste 6 trenduri ale anului 2020 în care tocmai am pășit și poți să-ți începi planul pentru a avea succes. Anul următor se anunță unul uriaș pentru Instagram, bazat pe marketingul de tip influencer. Multe branduri preferă această abordare pentru a-și promova produsele online. Iată pașii pe care trebuie să-i urmezi:

1. Videoclipuri, videoclipuri și mai multe…videoclipuri

Și pe Facebook sau Instagram, postările de tip video primează! Deci e normal să mergi pe gândirea ”cu cât mai mult, cu atât mai bine”. Asta probabil pentru că un utilizator petrece mai mult timp la un video decât la o postare de tip poză, chiar dacă nu se uită la tot. Un sfat bun este să te apuci să încerci și IGTV, unde poți uploada videoclipuri mai lungi. E ca propriul tău serial, dar pe Instagram.

2. Nu te mai focusa pe like-uri

Recent, Instagram a testat opțiunea de a nu mai numărul persoanelor care au dat ador la o poză. Like-uri nu vor dispărea, doar că urmăritorii nu vor vedea câte like-uri are Kim Kardashian la o poză de exemplu. Kim însă poate vedea câte persoane i-au adorat ținuta, dar doar ea. Dar asta duce la întrebarea…cum interacționezi cu fanii?

3. Cââât mai multe comentarii

Cu cât vei avea mai multe comentarii la o postare, cu atât brandurile îți vor studia mai mult contul. Pentru că este posibil ca Instagram să elimine opțiunea de a aprecia o poză, specialiștii în marketing al unui brand vor fi nevoiți să găsească alți indici prin care să se asigure că ești apreciat și urmărit de oameni. Adică prim comentarii! Este foarte important deci, să instigi lumea la conversație în comentarii, să le ceri păreri și să le răspunzi celor care îți comentează! Nu te gândi să folosești o aplicație pentru a crea comentarii false. Brandurile au programe mult mai sofisticate, care identifică comentariile organice, la fel ca și în cazul aprecierilor false.

4. Insta Stories (poveștile)

„Conținutul efemer”, sau cel care apare și dispare foarte repede este un trend definitoriu în marketing. Intervalul de atenție al unui individ este foarte scurt, astfel încât conținutul trebuie să fie scurt și în continuă schimbare. De aceea Instagram Stories sunt din ce în ce mai populare. Pentru că tuturor ni s-a întâmplat să stăm o oră urmărind zeci de Insta Stories de care oricum nu ne aducem aminte, dar care pe moment, ne-au fascinat. Deși îți va lua o parte bună din timp, merită pentru succesul tău! Nu uita să faci poveștile și interactive pentru ceilalți. Adaugă întrebări sau sondaje la story-ul tău!

5. Hashtag-uri potrivite

Nu este o noutate, dar hashtag-urile rămân o componentă importantă pentru Instagram. Spre deosebire de Facebook, hashtag-uri pe Instagram chiar funcționeză și lumea chiar le urmărește. Este simplu cum funcționează și de ce sunt ele importante. Pentru că un hashtag potrivit, despre modă de exemplu, poate apărea în secțiunea specială de modă și astfel, în tab-ul de Explore al unui utilizator pasionat de modă. Oamenii pot urmări un anumit hashtag și pot vedea toate postările despre acel subiect. Atenție! Puneți hashtag-urile DOAR în descrierea pozei. Un vechi ”Insta hack” spunea că trebuie să pui hashtag-urile și în comentarii pentru că astfel postarea va apărea mult mai repede și mai ușor. Însă Instagram-ul de fapt consideră astfel de comentarii spam și riscați ori să vă pierdeți contul, ori să nu mai fiți promovat pe platformă.

6. Fii autentic și #natural

Poate că acesta ar fi cel mai important dintre cele 8 trenduri ale anului 2020 pe Instagram…asta pentru că un utilizator normal preferă naturalețea și sinceritatea, la fel o vor face și brandurile. Toată lumea știe că ce e pe Instagram NU este REALITATEA! Sunt zeci de filtre și zeci de programe de editare la mijloc. Iar Instagramul a început să se prindă de acest lucru. Pentru un mesaj social pozitiv, ei încurajează naturalețea, cât mai puține filtre folosite, transparența și…să arăți că și tu ești OM! Exact așa, credem și noi, că ar trebui să fie un influencer.

Concluzia este să #fiitu în 2020 pentru a avea succes. Și nu numai pe Instagram, ci și în viața reală! Însă dacă te pasionează domeniul și realizezi potențialul imens al acestei platforme, mai ales în următorii ani, noi îți sugerăm să urmezi aceste trenduri 2020 pe Instagram. Și să ne vedem peste câțiva ani când vei fi faimos!

Citește și: Despre valori de vanitate și valori acționabile pe social media.

Share