5 sfaturi inteligente pentru difuzarea de reclame pe Facebook


Vrei să începi să creezi reclame pe Facebook pentru businessul tău? Iată câteva sfaturi de care trebuie să ţii cont la început:

1. Experimentați cu direcționarea către public

Începeți cu un public restrâns și apoi extindeți-l încet adăugând o categorie de interese la un moment dat. De exemplu, ați putea începe cu un public special interesat de „oenologia” și apoi măriți-l după câteva săptămâni. Puteți începe prin adăugarea „degustării vinului”, apoi „mâncare și vin” și așa mai departe. În acest fel, veți avea o idee bună despre modul în care extinderea publicului dvs. țintă vă afectează rezultatele.

De asemenea, puteți utiliza direcționarea către public pentru a crea anunțuri diferite pentru grupuri legate de diferite obiective comerciale. De exemplu, puteți vorbi sau oferi promoții diferite clienților existenți față de persoanele care nu au mai auzit de afacerea dvs. până acum.

Dacă aveți o companie locală, vă puteți viza publicul prin poștă sau cod poștal. Acest lucru este util și dacă știți că un anumit oraș sau cartier convertește bine.

Sfat pentru profesioniști: fiți atenți la ipotezele pe care le faceți despre publicul dvs. atunci când alegeți opțiunile de direcționare.

2. Folosiți Facebook Pixel

Pixelul Facebook este o mică bucată de cod care poate avea un impact mare asupra campaniei dvs. publicitare Facebook. Odată ce ați plasat codul pe site-ul dvs., acesta vă permite să urmăriți conversiile, să faceți remarketing către persoanele care au văzut un produs pe site-ul dvs. și să creați segmente de public asemănătoare.

Chiar dacă nu sunteți încă gata să vă angajați în unele dintre cele mai avansate strategii Facebook Pixel, ar trebui să îl instalați acum. În acest fel, veți avea date de urmărire și remarketing gata de pornire atunci când sunteți gata să începeți optimizarea anunțurilor dvs. Facebook.

3. Folosiți fotografii și videoclipuri de top

Știi ce poate defini un ”turnoff”? Fotografiile neclare sau pixelate. Sau videoclipuri cu audio-ul desincronizat. Cuvintele tale sunt importante, sigur, dar aspectele vizuale sunt cele care vor atrage mai întâi atenția spectatorilor și vor crea cea mai bună impresie.

Site-urile gratuite cu fotografii stoc precum Shutterstock vă pot ajuta să obțineți imagini de înaltă calitate pe care să le folosiți în reclame.

4. Testează totul

Este important să nu faceți presupuneri cu privire la ce va funcționa și ce nu va fi în anunțurile dvs. de pe Facebook. De fiecare dată când încercați ceva nou, ar trebui să-l comparați cu anunțurile anterioare, astfel încât să puteți vedea dacă aduceți îmbunătățiri valorilor care vă interesează cel mai mult.

Cele mai bune practici pentru reclame pe Facebook se schimbă constant. Doar tu știi ce funcționează pentru publicul tău specific. Și singurul mod în care puteți actualiza aceste cunoștințe este prin testare.

5. Urmăriți și optimizați performanța

Monitorizați îndeaproape performanța campaniilor dvs. în tabloul de bord Facebook Ads Manager. Dacă o campanie nu funcționează bine, investiți banii într-un anunț care merită.

Dacă sunteți la început, ar putea avea sens să difuzați mai multe anunțuri cu segmente de public și bugete mici. După ce ați stabilit ce funcționează cel mai bine, utilizați anunțul câștigător ca şi campanie principală.

Există instrumente care vor simplifica – și chiar automatiza – acest proces.

Pentru comercianții individuali, agenții și întreprinderile mici și mijlocii, AdEspresso face ca gestionarea și optimizarea anunțurilor să fie rapide și simple.

Dacă lucrați pentru o organizație mai mare, vă recomandăm și Hootsuite Ads. Din același tablou de bord în care monitorizați toate celelalte canale sociale, puteți crea și testa sute de reclame Facebook în câteva minute. Și cu ajutorul analizelor ușor de înțeles, puteți descoperi cele mai bune reclame dintr-o privire.

Puteți, de asemenea, să alocați banii din anunțurile dvs. cu performanțe slabe către cei mai performanți (chiar dacă sunt pe o altă rețea socială). Creșteți automat bugetele sau începeți campaniile pe baza declanșatorilor de performanță prestabiliți. Și apoi îmbunătățiți mai mult performanța cu recomandări zilnice automate.

Trei strategii de campanie pentru începutul reclamelor pe Facebook

Strategia publicitară Facebook 1: convertiți un conținut dovedit într-un anunț video

Fiecare marcă are câteva conținuturi care generează cea mai mare parte a traficului în fiecare lună. Adaptarea conținutului respectiv într-un videoclip scurt poate fi o modalitate excelentă de reambalare a conținutului de top pentru cele mai bune reclame Facebook.

Pentru a vă crea videoclipul, gândiți-vă la modalități de a transmite mesajele cheie ale conținutului dvs. prin text și imagini scurte. Apoi, utilizați un instrument video pentru a vă crea videoclipul sau creați un anunț video de prezentare în Facebook Ads Manager.

Strategia de publicitate Facebook 2: Creează o vânzare directă

Dacă comercializați un produs cu un preț relativ scăzut, nu există niciun motiv pentru care Facebook nu poate genera vânzări directe.

De exemplu cei de la Thinx folosesc această abordare pentru a-și vinde lenjeria intimă. Deoarece compania a câștigat o atenție semnificativă a presei și are un produs relativ scăzut, este un candidat excelent pentru acest tip de abordare publicitară.

Sfat pentru profesioniști: una dintre cele mai eficiente modalități de a genera vânzări directe dintr-un anunț Facebook este de a viza persoanele care au luat deja în calcul cumpărarea produsului dvs.

Puteți încerca oferte direcționate, recomandări de produse sau mementouri pentru a finaliza o achiziție.

Strategia de publicitate Facebook 3: Gândește dincolo de web

Nu trebuie să vă limitați strategia de reclame Facebook la vânzările online.

Louis Vuitton a folosit obiectivul de trafic al magazinelor din Italia pentru a viza cumpărătorii pe o rază stabilită a unuia dintre cele opt magazine din țara respectivă. Anunțurile au folosit un format carusel pentru a evidenția produsele Louis Vuitton împreună cu o hartă la cea mai apropiată locație a magazinului. Anunțurile au condus la 13.000 de vizite în magazin, la un cost de 1,32 euro pe vizită.

Facebook vă permite să urmăriți conversii offline, astfel încât să puteți folosi eleganța eficientă a anunțurilor care determină vânzările offline. De asemenea, puteți utiliza aceste informații de urmărire pentru a crea un public personalizat al persoanelor care interacționează offline cu marca dvs., astfel încât să le puteți folosi chiar mai eficient cu viitoarele reclame.

Share