5 motive pentru care ar trebui să apelezi la o agenție de digital marketing


Dacă nu atragi destui clienți sau nu ești mulțumit cu rezultatele brand-ului tău, de ce să nu apelezi la o agenție de digital marketing? O astfel de agenție reunește o echipă cu experiență pentru a-ți gestiona toate nevoile tale în online dintr-un singur loc. Astfel, îți poți concentra toate eforturile pe derularea și dezvoltarea afacerii tale. Iată doar 5 beneficii care vin odată cu angajarea unei agenții de digital marketing pentru afacerea ta, împreună cu sfaturi despre cum să o găsești pe cea potrivită pentru tine.

Tot ce trebuie să știi despre agențiile de digital marketing

Pornirea unei afaceri este ca și cum ai alerga la un maraton – trebuie să ai rezistență și să te asiguri că faci lucrurile în mod constant, cu câte un pas mai departe. În acest moment, probabil că știi deja că marketing-ul este unul dintre cei mai importanți factori în determinarea succesului tău. Dar înainte de a ajunge la beneficiile exacte, să facem un pas înapoi și să aflăm ce este o agenție de marketing digital.

Definiția unei agenții de marketing digital

O agenție de marketing digital este un serviciu B2B care oferă o gamă largă de servicii de marketing. Unele agenții sunt specializate în una sau două domenii de marketing, iar alte agenții sunt suficient de mari pentru a face față oricărei sarcini de marketing pe care le-ai putea avea. Unele servicii ar putea include:
 • Design si dezvoltare site web
 • Marketing pe rețelele sociale
 • Marketing pentru motoarele de căutare (SEM) și optimizare pentru motoarele de căutare (SEO)
 • Marketing prin e-mail
 • Publicitate cu Google Ads (plata-pe-click PPC).
 • Crearea de conținut
Companiile contractează agenții de marketing digital pentru că s-ar putea să nu aibă experiența necesară pentru a îndeplini toate aceste sarcini sau au o expertiză limitată și au nevoie de ajutor. Oricare ar fi motivul, o agenție de digital marketing poate ajuta o afacere să atingă obiective precum:
 • Dezvoltarea gradului de conștientizare a brand-ului
 • Creșterea vânzărilor
 • Aducerea traficului către un site web
 • Engagement-ul clienților
 • Fidelizarea clienților

5 beneficii ale angajării unei agenții de marketing digital

Înainte să te gândești dacă merită să lucrezi cu o agenție de digital marketing, iată câteva întrebări la care trebuie să-ți răspunzi singur și să fii sincer cu tine. Lucruri precum SEO, link-uri do follow sau optimizarea ratei de conversie au sens pentru tine? Ai încercat vreodată să creezi o strategie de marketing pe social media? Poți fi sigur că strategia ta online funcționează? Dacă răspunsul la aceste întrebări este nu, atunci o agenție de digital marketing ar putea fi exact ceea ce ai nevoie.
1. O agenție de digital marketing te va ajuta să îți extinzi afacerea online
Dacă pandemia i-a învățat pe antreprenori un lucru, este acela că afacerile care nu se digitalizează pot fi lăsate în urmă. Deci dacă afacerea ta a fost în cea mai mare parte offline până în acest moment, construirea prezenței online va necesita o investiție mare de timp. S-ar putea să trebuiască să construiești și să lansezi un site web, să începi să faci reclame pe rețelele sociale, să trimiți buletine informative abonaților tăi și lista poate continua. O agenție de marketing digital te poate scuti de această muncă, astfel încât să te poți concentra pe ceea ce faci cel mai bine.
2. O agenție de digital marketing îți va aduce mai mulți clienți
Când faci reclame plătite pe platforme precum Facebook, Google sau Instagram singur, trebuie să plătești doar pentru spațiul publicitar. Dar, cu o agenție de marketing digital, plătești extra și pentru ca anunțurile să arate mai bine și să ajungă la cât mai mulți potențiali clienți . Ai putea crede că acesta este un cost, dar este de fapt o investiție. Dacă angajezi o agenție de marketing digital bună, atunci ea se va asigura că anunțurile tale vor atinge rentabilitatea sau chiar generează o rentabilitate pozitivă a cheltuielilor publicitare.
3. Angajarea unei agenții de digital marketing îți permite să te concentrezi pe ceea ce faci cel mai bine
Ești un expert în industria ta, dar nu în marketing-ul online. Și dacă crezi că poți învăța pur și simplu marketing digital într-un timp scurt, trebuie să iei în considerare acest lucru. Pentru a deveni buni la ceva, trebuie să încercăm lucruri noi și să aplicăm ceea ce am învățat în mod repetat. Chiar ai puterea și viteza de a învăța toată teoria, de a efectua experimente și de a încerca toate instrumentele disponibile? Cum îți vei gestiona timpul? Acesta este motivul pentru care trebuie să angajezi o agenție de marketing digital care știe deja cum să obțină cele mai bune rezultate.
4. Agențiile de digital marketing au acces la resurse pe care poate tu nu le ai
Mulți oameni nu își dau seama cât de mult pot economisi atunci când nu trebuie să plătească pentru toate resursele la care agențiile de digital marketing au acces. Iată doar câteva dintre resursele menționate mai sus:
 • Instrumente de cercetare a conținutului
 • Trackere de informații despre concurență
 • Optimizatori SEO
 • Verificatori de gramatică/plagiat
 • Instrumente de automatizare
 • Cursuri educaționale
 • Instrumente de dezvoltare de site-uri web, tehnologie și plug-in-uri
 • Grafică
Toate aceste resurse au prețuri lunare de abonament sau taxe unice mari. Acum, acest lucru nu înseamnă că nu poți rula o campanie de marketing pe cont propriu. Dar înseamnă că va dura mult mai mult și te va costa mai mulți bani pentru a o face la același nivel.
5. Poți sta liniștit știind că profesioniștii se ocupă de toate
Dacă faci totul singur, te-ar putea suprasolicita, iar dacă ai angaja pe cineva cu normă întreagă va costa mai mult decât ar fi să apelezi la o agenție. Chiar dacă apelezi la un angajat fără experiență, va trebui totuși să-l instruiești, ceea ce va adăuga costuri în plus bugetului tău. Atunci când angajezi o agenție de marketing digital, nu trebuie să îți faci griji cu privire la recrutarea talentului potrivit, deoarece agențiile au deja un set de angajați foarte bine pregătiți și deja calificați. Acest lucru te ajută să economisești atât timp, cât și bani pe care îi poți reinvesti în extinderea eforturilor de marketing.

Iată cum să găsești agenția de marketing digital potrivită pentru afacerea ta:

Ani de experiență

Sunt foarte multe agenții de digital marketing. Având în vedere obiectivele tale de afaceri, acest lucru te va ajuta să evaluezi toate ofertele pe care le primești și să le filtrezi rapid pe cele necorespunzătoare. Pentru fiecare agenție pe care o iei în considerare, încearcă să vezi dacă au obținut rezultate similare pentru ceilalți clienți. De obicei, poți vedea acest lucru în secțiunea portofoliu a site-urilor lor, ca acesta. Cu cât portofoliul lor este mai mare, cu atât agenția de marketing este mai de încredere. Și dacă nu au unul, acesta este deja un mare semn de întrebare. Și nu lua în considerare doar experiența lor cu marketing-ul online în ansamblu. Aruncă o privire pe selecția de clienți și vezi dacă au generat deja rezultate pentru modelul tău de afaceri sau industria ta de activitate. La Galleria Creative Shop, de exemplu, ne concentrăm pe o multitudine de domenii de activitate. Iată doar câteva exemple de linii de activitate:
 • Medicina/Farmacie
 • Restaurante
 • Educație
 • Turism
 • Servicii profesionale
 • Cosmetică
Dacă o agenție de marketing digital are experiență în nișa ta, atunci va ști deja ce funcționează pentru tine. Echipa noastră de la Galleria Creative Shop se va ocupa de campaniile tale de marketing online, astfel încât să te poți concentra pe ceea ce contează cel mai mult: afacerea ta! Simte-te liber să ne contactezi, astfel încât să putem discuta despre cum să creezi experiențe digitale memorabile pentru tine și afacerea ta.
Share