
4 idei pentru a crea un manual de identitate vizuală în 2021
Dacă ești un antreprenor care contestă în mod constant industria de branding, atunci parcurge acest articol pentru a afla cum ar trebui să arate și să funcționeze un manual de identitate vizuală în 2021.
Brandul este mereu în mișcare
Cel mai adesea, rebrandingul se declanșează atunci când identitatea brand-ului tău are nevoie de o nouă înfățișare pentru că nu mai transmite valorile pe care dorești să le exprimi. În 2021, nu are sens să-ți creezi un manual de identitate vizuală folosind fișiere tip .zip sau .pdf. În schimb, ar trebui să-ți faci un manual de identitate vizuală folosind un simplu link, actualizat la zi. Acest lucru e o experiență digitală inedită și le permite utilizatorilor să descopere și să interacționeze cu brand-ul tău mai ușor.
1. Să recunoaștem, cui îi place să citească textele lungi din manualul de identitate?
Încercă să te pui în locul unor designeri sau marketing manageri care îți vor primi manualul de identitate. În realitate, nimeni nu are timp să citească tot, deoarece atunci când vor vedea un text lung, vor căuta imediat secțiunea de logo, vor descărca fișierul și vor ignora uriașul text. Eliminarea .pdf-ului îți oferă noi posibilități, cum ar fi:
Poți utiliza tehnologiile text-to-speech pentru a oferi utilizatorilor opțiunea de a asculta textul; Poți utiliza Instagram Stories cu link-uri directe către manualul tău identitate.
2. Layout standard
Până acum, nu a existat un standard anume pentru un manual de identitate vizuală. Toată lumea le-a creat prin mijloacele proprii și, de cele mai multe ori, designerii au conceput machete cu scopul de a impresiona alți designeri sau clienți și, în acest proces, s-a omis scopul principal al unui manual de identitate vizuală. El trebuie să fie un document ce transmite clar mesajul, imaginea brand-ului și valorile sale.
Direcții de gândire:
Crearea unui cuprins. Astfel, poți căuta cu ușurință secțiunile care te interesează.
3. Assets-uri senzoriale
Branding-ul audio este în tendințe la momentul actual. Chiar dacă brand-ul tău nu are o identitate sonoră, încorporează o listă de redare cu muzică potrivită pentru brand-ul tău pe Spotify etc.
4. Social media/content marketing
În zilele noastre, aproape toată lumea se află pe rețelele de socializare. Iată ce ar trebui să incluzi într-un manual de identitate vizuală în 2021:
Template-uri pentru Instagram, presetări Lightroom, filtre; Ghiduri despre ce features să folosești în povești; Brief pentru influenceri; O listă cu cele mai utilizate GIF-uri.
Aplică aceste 4 idei atunci când vrei să creezi un manual de identitate vizuală și rezultatele o să apară imediat!