17 idei simple de a creşte engagement-ul pe Facebook


Engagement-ul pe Facebook reprezintă orice acțiune pe care o face cineva pe pagina ta de sau pe una dintre postările tale.

Cele mai frecvente exemple sunt aprecieri, comentarii și trimiteri, dar poate include, de asemenea un check-in sau etichetarea într-o postare.

Engagement-ul contează, deoarece poate contribui la extinderea reach-ului organic. În primul rând, engagement-ul te ajută să îți îmbunătățești plasarea în News Feed pe baza algoritmului Facebook.

În al doilea rând, aprecierile și share-urile îți expun postările în rețeaua extinsă a publicului tău. Un studiu făcut de către un hotel din Brazilia a evidențiat că fiecare like sau share a extins reach-ul la șase sau șapte persoane noi. Este o expunere suplimentară, fără costuri adiacente.

Engagement-ul indică, de asemenea, că publicul paginii tale este interesat de conținutul tău. Și un public implicat care dorește să interacționeze cu pagina ta este un lucru pe care fiecare marketer ar trebui să-l vizeze.

Pentru a-ţi creşte Facebook engagement trebuie să:

  1. Înveți, creezi divertisment, oferi informații sau să inspiri

Publicul tău de pe Facebook nu caută un pitch de vânzări și cu siguranță nu va interacționa cu unul.

 

Vor să interacționeze cu un conținut care îi va face să zâmbească, să-i facă să gândească sau să-și

îmbunătățească viața într-un fel.

Stuff Dutch People Like face o treabă excelentă de a informa oamenii care nu sunt olandezi (inclusiv imensa populație de expatriați ai Olandei) despre cultura olandeză, făcând în același timp oamenii să râdă.

Pentru a crea conținut care se conectează cu followerii, va trebui să …

2. Îţi cunoşti publicul

Ceea ce vi se pare ție distractiv sau inspirat nu este relevant.

Când cauţi să îţi creşti engagement-ul pe paginile de socializare, contează dorinţele și nevoile publicului.

Și este dificil să înțelegi care sunt aceste dorințe și nevoi dacă nu înțelegi cu adevărat cine este publicul tău.

 

Facebook Page Insights oferă o mulțime de informații utile despre publicul tău. Studiază cu atenție aceste informații și caută orice detalii neașteptate care te pot ajuta să creezi o conexiune mai semnificativă cu urmăritorii tăi.

Ferma de lavandă Terre Bleu a folosit Page Insights pentru a-și cerceta publicul și pentru a determina la ce tip de conținut răspund cel mai mult clienţii lor. Au aflat că urmăritorilor le place conținutul informativ, cum ar fi rețetele, precum și fotografiile superbe ale câmpurilor de lavandă. În general, au văzut mai puțină implicare pentru postările despre probleme de mediu.

Folosind aceste cunoștințe, au folosit o fotografie a câmpului de lavandă care izbucnește cu flori galbene de păpădie pentru a vorbi despre o problemă la care țineau – importanța albinelor. S-a transformat într-una dintre postările lor cele mai atractive, cu aproape 1.000 de distribuiri.

  1. Faci un conţinut scurt

Majoritatea oamenilor utilizează telefonul mobil pentru a intra pe Facebook, mai exact 88% dintre ei.

Datele Facebook arată că persoanele care folosesc Facebook-ul de pe telefon petrec doar 1,7 secunde pentru a urmări un conținut.

Chiar și persoanele care navighează pe un computer petrec doar 2,5 secunde pentru fiecare articol de conținut.

Vestea bună este că oamenii își pot aminti conținutul interesant după ce l-au văzut timp de doar 0,25 secunde. Dar trebuie să acționezi rapid pentru a le atrage atenția.

Păstrează postarea scurtă și plăcută pentru a atrage atenția rapid și a atrage utilizatorii să nu mai deruleze și să urmărească conţinutul tău.

  1. Te concentrezi pe calitate

Dacă oamenii consumă rapid conținutul, nu există timp pentru grafică pompoasă, videoclipuri sau text secundar.

Calitatea nu trebuie să fie complicată sau costisitoare. De fapt, Facebook recomandă păstrarea lucrurilor simple cu o schemă de culori consistentă și imagini recunoscute.

Ceea ce ne conduce la …

  1. Foloseşti imagini (grozave)

Postările de pe Facebook care includ o fotografie clară şi atrăgătoare au o rată de creştere a engagement-ului mai mare. Fotografiile simple funcționează bine. Facebook sugerează un prim-plan al produsului sau o fotografie a clientului.

Nu ai nevoie de o cameră foto sau de un echipament de fotografie – telefonul tău mobil este suficient pentru a începe.

Ali Maffucci de la Inspiralized folosește o placă de spumă acoperită de hârtie pentru a falsifica aspectul unui blat de marmură pentru fotografiile de pe Facebook. Pozele sunt făcute de pe telefonul mobil, cu un trepied mic.

Dacă nu ai încredere în abilitățile tale de fotografie sau doreşti pur și simplu să utilizezi fotografii făcute de profesioniști, Shutterstock este o opțiune excelentă.

  1. Realizezi un videoclip sau live

Postările video au un impact mai mare decât postările foto. La fel ca fotografia, videografia poate fi simplă și ieftină și poți să folosești telefonul mobil.

Reține că videoclipul vertical îţi oferă cea mai bună vizibilitate pe dispozitivele mobile.

Live-urile oferă cel mai mare engagement dintre toate instrumentele, obținând de șase ori mai multe interacțiuni decât postările video obișnuite. Nu te poţi gândi la un motiv pentru a intra în direct? Fii creativ.

Mymuesli a folosit un videoclip Facebook Live pentru a-și promova calendarul. Au creat postarea cu o doză de umor pentru a se potrivi personalității mărcii lor şi pentru a imita un spectacol publicitar live sau un show de cumpărături.

Videoclipul a fost vizionat de 34.000 de oameni. Amintiți-vă, vorbim despre muesli aici. Încă sunteţi de părere că produsul dvs. nu este suficient de interesant pentru a fi promovat cu un videoclip live?

  1. Pui o întrebare

O întrebare interesantă este o modalitate excelentă de a începe un fir de comentarii active. Iată câteva idei pentru a începe:

  • Cum [finalizați această acțiune]?
  • De ce îți place [acest eveniment sau brand]?
  • Sunteți de acord cu [o declarație notabilă, un eveniment, o persoană etc.]?
  • Care este preferatul tău [completează spațiul gol]?

De asemenea, ai putea cere urmăritorilor informații despre ce tip de conținut doresc să vadă de la tine. Apoi, dă-le ceea ce cer. Acest conținut vizat va creşte și mai mult engagement-ul.

Pe măsură ce oamenii răspund la întrebarea ta, nu uita să …

  1. Răspunzi urmăritorilor

Dacă cineva își face timp să comenteze la una dintre postările tale, asigură-te că răspunzi. Nimănui nu-i place să fie ignorat, iar oamenii care interacționează cu postările tale vor să te implici şi tu.

Asigură-te că ai o echipă care să monitorizeze și să răspundă la toate comentariile. Uneori este nevoie doar de un comentariu simplu. Uneori este nevoie de mai multă acțiune.

Dacă folosești Facebook Messenger pentru afacerea ta, urmărește să obții insigna Very Responsive. Aceasta arată urmăritorilor că răspundeți rapid la întrebările și preocupările lor.

  1. Testezi totul

Pe Facebook, există o mulțime de oportunități de a afla ce le place urmăritorilor tăi și ce nu.

Statisticile spun că postările video au cel mai mare engagement, dar acest lucru s-ar putea să nu fie adevărat pentru pagina ta.

Testarea este o parte atât de importantă a rafinării oricărei strategii de marketing. Testeză ce instrument are un impact mai bun pentru pagina ta.

  1. Postezi în mod constant și la momentul potrivit

Întrucât feedul de la Facebook se bazează pe un algoritm, urmăritorii nu îţi vor vedea neapărat conținutul în momentul publicării. Totuși, „când a fost postat acest lucru” este unul dintre semnalele pentru algoritmul Facebook. Și Facebook însuși spune că este mai probabil să ai engagement dacă postezi când urmăritorii tăi sunt online.

Poţi afla când publicul tău este activ pe Facebook folosind Page Insights:

  • Din pagina ta de Facebook, click pe Insights din partea de sus a ecranului
  • În coloana din stânga, click pe Postări
  • Click pe „Când urmăritorii sunt online
    Orele sunt afișate în fusul orar local. Dacă urmăritorii tăi par să fie activi în toiul nopții, probabil că se află într-un fus orar diferit de tine. Pentru confirmare, click pe Persoane din coloana din stânga, apoi derulează în jos pentru a vedea țările și orașele în care trăiesc urmăritorii tăi.

Desigur, asta nu înseamnă că trebuie să te trezești în mijlocul nopții pentru a posta pe Facebook. Acesta este un motiv excelent pentru a programa postări.

Cel mai important lucru este să postezi în mod consecvent, astfel încât publicul tău să se aștepte să vadă conținut de la tine în mod regulat. Testarea te va ajuta să determini cât de des ar trebui să postezi pentru a obține cel mai bun răspuns de la urmăritori, dar Facebook recomandă postarea de cel puțin două sau trei ori pe săptămână.

  1. Atragi traficul pe Facebook din alte surse

Oamenii care interacționează deja cu tine pe alte canale sunt o sursă excelentă de potențiali urmăritori. Asigură-te că știu unde să te găsească pe Facebook.

Încearcă să adăugi un link de la pagina ta de Facebook pe alte rețele sociale. Include un plugin Facebook pe blogul tău pentru a evidenția cele mai recente postări sau încorporează o postare direct într-o postare de blog.
Utilizatorii pot aprecia postarea fără a părăsi blogul sau pot face click pe butonul de comentariu pentru a fi redirecționați pe Facebook pentru a participa la conversație.

Nu uita de materialele offline. Include adresa URL a paginii tale de Facebook pe cărțile de vizită, afișele la evenimente și hârtiile de ambalare.

  1. Fii activ în grupurile de Facebook

Crearea unui grup Facebook este o modalitate excelentă de a atrage și implica fanii. Peste 200 de milioane de oameni sunt membri ai grupurilor de Facebook pe care le consideră semnificative. Și acele interacțiuni semnificative în grupuri pot crea loialitate față de brand-ul tău și pot duce la engagement pe pagina ta de Facebook.

Alăturarea la alte grupuri relevante de Facebook este, de asemenea, o modalitate excelentă de a te conecta cu colegi antreprenori din industria ta.

  1. Foloseşti Facebook Stories

La fel ca Instagram Stories, Facebook Stories apare chiar în partea de sus a fluxului de știri. Este o destinație excelentă pentru a atrage priviri în conținutul tău.

Acest mod informal de partajare a conținutului îţi permite să postezi ori de câte ori doreşti, fără să îţi faci griji cu privire la copleșirea News Feed-ului urmăritorilor tăi. Poţi fi mai personal și poţi construi o legătură mai puternică cu urmăritorii.

Această conexiune mai puternică creează dorința de a vedea mai mult din conținutul tău, ceea ce face ca oamenii să fie mai predispuși să verifice și să interacționeze cu postările de pe pagina ta. Într-un sondaj Ipsos al utilizatorilor de povești comandat de Facebook IQ, 62% dintre oameni au spus că au devenit mai interesați de un brand sau produs după ce l-au văzut într-o poveste.

  1. Adaugi un buton call-to-action

Un buton CTA oferă oamenilor opțiuni de implicare pe Facebook dincolo de plăcere, partajare și comentare.

Butonul CTA poate cere urmăritorilor tăi să:

  • Rezerve o întâlnire
  • Se conecteze (inclusiv prin Facebook Messenger)
  • Urmărească un videoclip
  • Dea click pe website-ul tău
  • Cumpere produse sau să vadă oferte
  • Descarce o aplicație sau un joc
  • Viziteze și să se alăture grupului tău de Facebook
  1. Să ai profilul verificat

Oamenii vor să știe cu cine vorbesc online. Acest lucru se aplică și brand-urilor. O insignă verificată arată vizitatorilor că eşti real și că aceștia se pot simți în siguranță dacă interacționează cu postările tale.

La urma urmei, nimeni nu vrea să fie cel care să aprecieze sau să distribuie o postare de pe o pagină falsă care denaturează un brand.

  1. Eviți engagement-ul ”momeală”

Când speri la like-uri și share-uri, ar putea fi tentant să soliciţi like-uri și share-uri. Nu o face! Facebook ia în considerare această ”momeală” și te va penaliza reducând postările tale în algoritmul Facebook.

Este bine să puneți o întrebare autentică sau să le cereți urmăritorilor părerea sau feedbackul. Treci linia când soliciţi un comentariu care nu indică niciun gând real sau considerație.

  1. Boost-uiește postările pe Facebook

Boost Post este o formă simplă de publicitate plătită pe Facebook care îţi permite să duci postarea în fața mai multor persoane și, prin urmare, să îţi crești șansele de implicare.

Folosește aceste idei de a-ți crește engagement-ul pe Facebook și vei observa rezultatele. Spune-ne în comentarii dacă le-ai încercat și dacă ai observat pe Facebook o creștere a engagement-ului!

Citește și: 5 sfaturi inteligente pentru difuzarea de reclame pe Facebook

Share